کد خبر: ۴۱۵۰۸



جلسه اضطراری پیرامون بررسی مسائل پیشگیری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و شناسایی دقیق‌تر ریسک فاکتورهای اصلی عامل ایجاد‌کننده این بیماری در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان برگزار گردید.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، «دکتر حسین رشیدی» مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با اعلام عاری بودن استان از این بیماری تاکنون بیان کرد: جمع آوری و ممانعت از فعالیت کلیه واحدهای غیر مجاز پرورش انواع طیور از جمله طیور بومی، بوقلمون، بلدرچین و انواع پرندگان زینتی در اسرع وقت صورت می‌پذیرد.

وی در ادامه وجود این واحدهای زیرزمینی غیرمجاز پرورش طیور را با توجه به عدم داشتن شرایط امنیت زیستی وبهداشتی، یکی از عوامل اصلی خطر ورود بیماری به استان‌ها اعلام نمود و گفت: طیور بومی خصوصا مرغ و بلدرچین بومی صف اول این واحد‌های غیر مجاز هستند .

این مقام مسئول اعلام نمود: در اداره دامپزشکی سه اداره مبارزه با بیماری‌های طیور، اداره قرنطینه و امنیت زیستی و واحد حقوقی با همکاری یکدیگر پیگیری‌ها و اقدامات لازم در راستای برخورد قاطع با واحدهائی که به صورت غیر مجاز اقدام به جوجه‌ریزی می‌نمایند را انجام می‌دهند.

وی با اعلام تشکیل هیئت 5 نفره شامل: امور دام استان (سازمان جهاد کشاورزی)، اداره دامپزشکی و نظام دامپزشکی ( همکاران بخش خصوصی) استان، نظام مهندسی و همچنین تعاونی اتحادیه مرغداران( تشکل‌های ذینفع) استان به منظور بازدید و بررسی شرایط بهداشتی و اظهار نظر در خصوص صلاحیت هر واحد در ارتباط با اخذ مجوز بهداشتی جوجه‌ریزی یا پولت‌ریزی در هر دوره، گفت: بدین ‌ترتیب هر واحد پرورشی موظف است تا به منظور دریافت مجوز بهداشتی جوجه‌ریزی، کلیه نواقص و مشکلات بهداشتی خود را زیر نظر این هیئت 5 نفره در زمان معین مرتفع نماید.

دکتر رشیدی با اعلام تشدید نظارت محصولات دامپزشکی در مبادی ورودی و خروجی استان بدلیل مشاهده بیماری در استان های همجوار از ابتدای سال چنین ادامه داد:اداره دامپزشکی با همکاری نیروی انتظامی به تشدید کنترل این محموله ها و برخورد قاطع با هرگونه محموله غیرمجاز اعم از کود مرغی یا پرنده زنده و ... می‌پردازد.

وی با بیان لزوم استفاده از کودهای بسته‌بندی و فراوری شده طیور در مزارع و گلخانه ها گفت: جهت جلوگیری از ورود کود مرغی الوده به استان، پرورش‌دهندگان گل و گیاه و ... کود مورد نیاز خود را حتی‌الامکان از واحدهای پرورش طیور در سطح استان تهیه نمایند که البته این امر همکاری امور دام و سازمان جهاد کشاورزی با آنها را می‌طلبد.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان مدیریت تامین و توزیع کود مرغی را لازم و ضروری اعلام نمود و گفت: واحدهای آلوده می‌تواند سبب انتقال این بیماری از طریق وزش باد تا شعاع یک کیلومتری گردند.

دکتر رشیدی زون‌های پاک و عاری از این بیماری را در صادرات محصولات طیور موثر اعلام نمود و خواستار همکاری و حرکت انقلابی کلیه دستگاه‌ها جهت پایداری عاری بودن از این بیماری در استان شد.

وی در ادامه در خصوص مبحث بیمه واحدهای پرورش طیور و موضوع پرداخت غرامت به واحدهای خسارت دیده به صورت عادلانه اعلام کرد: با مسئولین بیمه جلسات لازم برگزار می‌گردد و در صورت نیاز این موضوع در سطح ملی نیز توسط سازمان جهاد کشاورزی استان پیگیری می‌گردد.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان لزوم ارتقاء سطح علمی بهره‌برداران در زمینه شناخت این بیماری راسبب کاهش چشمگیر وقوع این بیماری دانست و افزود: به منظور افزایش هر چه بیشتر آگاهی در زمینه بیماری‌های واگیردار پرندگان به خصوص آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و ارتقا سطح علمی بهره‌برداران در مورد اهمیت رعایت شرایط بیوسکوریتی( امنیت زیستی)، کلاس‌های اموزشی-ترویجی به صورت مستمر برگزار می‌گردد.

شایان ذکر است در این نشست معاونت سلامت و رؤسای ستادی اداره کل دامپزشکی استان، مسئول فنی واحد مرغ مادر گوشتی، معاونت امور دام جهاد کشاورزی استان و مدیر عامل اتحادیه مرغداران حضور داشتند.


نظر شما
ادامه