کد خبر: ۴۶۰۱۶
تعداد نظرات: ۱ نظر



مراجعه کنندگان به برخی شعبه‌های فروشگاه‌های زنجیره‌ای در سه روز اخیر با فقدان عرضه گوشت تازه گوسفندی و منجمد گوساله روبرو بودند که با هدف تنظیم بازار وارد کشور شده است؛ امری که مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام آن را ناشی از عملکرد واحدهای فروش میداند نه مشکل توزیع.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، عرضه گوشت‌های وارداتی در شبکه‌های فروشگاهی از چندی پیش آغاز شده است اما در پی عرضه گوشت منجمد گوساله (ران و سردست) به قیمت هر کیلوگرم ۲۹ هزار تومان، حاشیه‌هایی ایجاد شد.

در یک مورد، خبری درباره اخذ کارت ملی برای خرید گوشت‌های منجمد گوساله منتشر شد اما خبرنگار ایرنا در بررسی‌های میدانی و مراجعه به چند شعبه فروشگاهی با چنین موضوعی روبرو نشد.

البته در بسیاری از فروشگاه‌های زنجیره ای در برگه هایی اطلاع رسانی شده است که هر نفر می‌تواند از یک بسته گوشت بهره مند شود و از خریداران خواسته شده است برای رعایت حال دیگر هموطنان، به همین میزان اکتفا کنند.

بررسی میدانی خبرنگار ایرنا در سه روز گذشته (پنجشنبه و جمعه تا عصر شنبه) در برخی شعبه‌های فروشگاه‌های زنجیره ای در غرب، جنوب و مرکز تهران نشان میدهد که عرضه این گوشت‌ها متوقف شده است.

دلیل آن را که می‌پرسیم به توزیع نشدن گوشت و نرسیدن بار اشاره میکنند.

در یکی از شعبه‌ها، متصدی فروش مدعی شد که واردات چند روز متوقف شده است.

با این همه، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام  این موارد را تکذیب می‌کند و می‌گوید: توزیع در پنجشنبه، جمعه و امروز ادامه داشته و ممکن نیست به فروشگاه‌ها گوشت داده نشده باشد.

«حمید ورناصری» ادامه می دهد: برای گوشت تازه گوسفندی که روزانه تا ۱۵۰ تن واردات داریم، سهمیه فروشگاه‌ها مشخص است اما در مورد گوشت منجمد گوساله هیچ محدودیتی برای عرضه نداریم.

ورناصری تاکید می‌کند در واردات گوشت محدودیتی نداریم و هیچ مشکلی نیز در توزیع رخ نداده و این گوشت‌ها به استان‌ها تخصیص یافته است.

به گفته وی، ۱۰۰ تن گوشت گرم گوسفندی توزیع شده است.

خریدارانی که دست خالی بر می‌گردند

متقاضیان خرید گوشت در روزهای اخیر با روند یکسانی در شعبه‌های فروشگاههای زنجیره‌ای روبرو نبودند.

برای نمونه، ظهر چهارشنبه هفته گذشته یک شعبه از فروشگاه زنجیره‌ای (...) بسته‌های گوشت منجمد گوساله را عرضه می‌کرد اما در شعبه‌ای دیگر از همان فروشگاه که چند خیابان دورتر بود، هیچ بسته‌ای وجود نداشت.

متصدی فروش در شعبه دوم می گفت: از ساعت ۱۰ که بار می‌آید شاگردان رستوران ها و مغازه‌ها و فروشگاه‌های اطراف اینجا صف می‌کشند و همه موجودی را میخرند و برای مردم عادی چیزی نمی‌ماند؛ ما هم نمی‌توانیم کاری کنیم.

ظهر امروز مانند پنجشنبه و جمعه، در شعبه‌ای دیگر از این فروشگاه گوشت منجمد گوساله عرضه نشد که متصدی آن در مواجهه با اعتراض چند مشتری، مدعی شد: چند روز است از وزارت جهاد کشاورزی گوشت نمی‌آورند.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام که از واردات تا شبکه توزیع را مدیریت می‌کند، در این باره می‌گوید: سهمیه روزانه از مرکزهای بسته بندی به شعبه‌های مختلف فروشگاهی در سراسر کشور می‌رود اما به دلیل تفاوت قیمت گوشت در این فروشگاهها با عرضه آزاد، استقبال زیادی می‌شود.

به گفته ورناصری، فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای به این شرکت اعلام میکنند که موجودی جدید می‌خواهند؛ بویژه گوشت منجمد گوساله که به طور نامحدود به فروشگاه‌های زنجیره‌ای، میادین میوه و تره بار، بیمارستان‌ها، مراکز نظامی، دانشگاه‌ها و تعاونی‌های مصرف ارسال می‌شود.

کمبود ران گوساله

وی اعلام کرد، قیمت هر کیلوگرم گوشت گرم گوسفندی به شکل لاشه ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان و به طور قطعه بندی ۴۸ هزار تا ۴۹ هزار تومان است.

البته بنا بر مشاهدات خبرنگار ایرنا، هر کیلوگرم گوشت بسته بندی ران گوسفندی در یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای به قیمت بیش از ۵۰ هزار تومان عرضه میشود.

هر کیلوگرم گوشت منجمد گوساله (وارداتی از برزیل) نیز ۲۹ هزار تومان است. البته قیمت ران ۵۰۰ تومان گرانتر است.

مشکل دیگر مشتریان، فقدان گوشت ران منجمد گوساله بود. در چهار شعبه فروشگاهی که چهارشنبه گذشته گوشت‌ها را به مشتریان تحویل می‌دادند (و روزهای بعدی هیچ عرضه ای نداشتند) فقط سردست وجود داشت و متصدیان می‌گفتند درباره بار تحویل داده شده به شعبه کنترلی ندارند که بخواهند ران تحویل بگیرند.

ورناصری نیز تایید می‌کند تناژ واردات سردست و ران تفاوت دارد و این میزان در مورد ران با توجه به تقاضای کشوری همیشه کمتر بوده است.

برخورد با تخلف؛ امری فرادستگاهی

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام تاکید می کند این گوشت‌ها ‌‌در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و فقط معدود قصابی‌هایی توزیع می‌شود که در صورت دریافت گوشت دولتی، اجازه عرضه گوشت آزاد را ندارند.

ورناصری درباره احتمال خرید گوشت‌ها از سوی قصابی‌ها و عرضه به نرخ آزاد می‌گوید: اگر تخلفی رخ دهد نمی‌توانیم تک تک بررسی کنیم؛ این برعهده سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است اما در صورت مشاهده این موارد در قصابی‌ها از سوی بازرسان شرکت، با آنها برخورد می‌شود.

این وضعیت در حالی است که بسیاری از قصابی‌ها الزامی به عرضه گوشت‌های لاشه که دارای مهرهای تایید است، نمی بینند. در یخچال قصابی‌ها می‌توان گوشت‌های تکه شده و بشقابی و حتی طعم دار را دید که مشتری خود را دارد.

با توجه به کمبودهای روزهای اخیر و حاشیه‌های آن، به نظر می‌رسد نظام توزیع گوشت‌های تنظیم بازار به نظارتی دقیقتر نیاز دارد تا مصرف کننده واقعی بتواند به مقدار نیاز کالای اساسی خود را تهیه کند.

همین مسائل و مشکلات سبب شد عصر امروز وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کند ارزش واردات گوشت از ابتدای سال تاکنون ۷۰۰ میلیون یورو بوده است.

به گفته وی، حدود ۷۰ قلم کالای اساسی و پرمصرف رصد می شود؛ همچنین کارگروه ویژه‌ای برای پیگیری و رصد زنجیره تولید از ابتدا تا مصرف کننده نهایی تعریف شده است.

باید دید این کارگروه ویژه در مواردی مانند گوشت که به عنوان یکی از کالاهای اساسی مورد نیاز مردم شناخته می‌شود، چه سیاستی را اتخاذ کرده است؛ امری که در چند روز آینده باید نتایج آن در سطح عرضه روشن شود.



انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۵
0
0
متاسفانه هرکاری که جهاد متولی اون بشه نتیجه نا مطلوبی به بار میاره ،مدیران شهرستانی که اغلب دست نشانده نماینده هستن برای حفط پستشون از تخلفات چشم پوشی میکنن
وعلاوه بر اون مشکلات بهداشتی هم به وجود میارن
نظر شما
ادامه