حکیم مهر - مدیرمسئول مرکز مجازی پژوهشهای راهبردی دامپزشکی (حکیم مهر) با انتقاد از حذف روز بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان از تقویم رسمی کشورمان، بر ضرورت تبیین چگونگی همکاری دامپزشکان و پزشکان و معرفی دستاوردهای حاصل از اینگونه همکاریها تأکید کرد.
دکتر محمد لطفیزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با اشاره به تجربه موفق جهانیان از همکاری کالمت و گرن که به ترتیب پزشک و دامپزشک بودند، گفت: حاصل این همکاری منجر به تولید واکسن ب.ث.ژ و نجات جان میلیونها نفر از مرگ شد.
وی با گرامیداشت یاد و مقام چهره ماندگار دامپزشکی و پدر علم واکسن کشورمان افزود: خدمات مرحوم استاد دکتر میرشمسی که ایرانیان ایمنی خود در برابر فلج اطفال، دیفتری، سرخجه، اوریون و برخی از بیماریهای دیگر را مدیون تلاشهای این دامپزشک مبرز هستند، حاصل استفاده صحیح جامعه از توانمندی دامپزشکان در کنار پزشکان بود.
مدیر مسئول مرکز مجازی پژوهشهای راهبردی دامپزشکی با بیان اینکه رسانهها از جمله صدا و سیما نقش مهمی در تبیین چگونگی همکاری دامپزشکان و پزشکان دارند، تصریح کرد: از صدا و سیما انتظار میرود با برگزاری میزگردهای تخصصی برای بررسی جایگاههای همکاری دامپزشکان و پزشکان به منظور کنترل بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان و معرفی نمونههای موفقیتآمیز اینگونه همکاریها نقش خود را در این زمینه ایفا کند.
لطفیزاده با انتقاد از حذف روز بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان از تقویم رسمی کشورمان افزود: ساخت واکسنهای مختلف، کنترل و پیشگیری از شیوع انواع بیماریها نظیر سالک، آنفلوآنزا و غیره، تولید موش تراریخت، موفقیتهای پژوهشگاه رویان و تولید داروی آنژیپارس نمونههایی از همکاری دامپزشکان و پزشکان هستند که انتظار میرفت در کانون توجه رسانهها به مناسبت 13 تیر ماه قرار گیرد اما با حذف مناسبت این روز از تقویم، اینگونه موضوعات به حاشیه رانده شدهاند.
گفتنی است 60 درصد بیماریهای عفونی انسان و 75 درصد بیماریهای نوپدید، منشاء حیوانی دارند و به گفته دانشمندان رمز موفقیت در غلبه بر بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان در میان انسانها، کنترل بیماری در حیوان است.
خبر مرتبط :
(تو خود حدیث مفصل بخوان از این محمل . . )