حکیم مهر: رئیس اداره دامپزشکی شهرستان دهلران گفت: هم اکنون دو مرکز درمانی در بخش خصوصی دامپزشکی و دو مرکز در بخش دولتی شهرستان فعال است که خدمات لازم را به گروه های هدف ارائه می کند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ایلام، وی با اشاره به اینکه مراکز بخش خصوصی دامپزشکی با هدف ارتقای کمیت و کیفیت شاخصه های خدمت رسانی به شهروندان راه اندازی شده است، اظهار داشت: شهرستان دهلران دارای 2 مرکز درمانی، 4 داروخانه دامپزشکی و 2 مرکز مایه کوبی دامپزشکی است.
«روح اله کرمی» تصریح کرد: این مراکز زمینه ایجاد اشتغال فارغ التحصیلان این رشته را فراهم کرده اند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان دهلران به انجام 165 هزار و 744 مورد معالجات دام سبک و سنگین در مراکز درمانگاهی خصوصی و دولتی شهرستان اشاره و افزود: دیگر اقدامات نظیر معالجات انواع طیور،تشخیص آبستنی , جراحی دام سبک و سنگین، برداشت و نمونه گیری آزمایشگاهی و عملیات مامایی نیز در این مراکز انجام شده است.
وی با بیان اینکه در بخش های زرین آباد و میمه متقاضیان دارای شرایط می توانند اقدام به درخواست برای تاسیس مرکز درمانی نمایند، گفت: با توجه به اینکه اقدامات تشخیصی تکمیلی نیز نقش مهمی در پروسه معالجه و درمان دارد، نبود آزمایشگاه تشخیصی از جمله کمبودهای این شهرستان است که فارغ التحصیلان رشته علوم آزمایشگاهی دامپزشکی می توانند در این زمینه اقدام کنند.
اگر اینطور است ، پرستارها هم مطب بزنند ، ماما ها هم جراحی سزارین و درمان ناباروری انجام دهند و بینایی سنج ها هم مطب چشم پزشکی بزنند و جراحی و لیزر چشم انجام دهند !!!
در آزمایشگاه دامپزشکی بجز انجام آزمایشات ، تفسیر جواب آزمایش هم انجام می شود ، آیا لیسانس علوم آزمایشگاهی تفسیر سرمی طیور بلد است ؟ تفسیر نتایج هماتولوژی بلد است ؟ یا صرفا توانایی انجام آزمایشات از روی دستورالعمل های مرجع را دارد ؟!
اگر با علوم پزشکی هم مقایسه کنیم ، لیسانس های علوم آزمایشگاهی اجازه راه اندازی آزمایشگاه نداشته و ندارند ، دکتری حرفه ای علوم آزمایشگاهی که مدتی در گذشته اجرا میشد (معادل دکتری عمومی دامپزشکی) و اکنون متخصصان پزشکی ، آزمایشگاه تاسیس می کنند
طبق قانون آزمایشگاه دامپزشکی صرفاً توسط دکتری عمومی یا تخصصی دامپزشکی (با پایه دکتری عمومی) قابل تاسیس است