کد خبر: ۸۰۳۰

حکیم مهر - معاون فنی اداره کل دامپزشکی خراسان‌شمالی گفت: غالب بودن شیوه پرورشی دامداری سنتی از مهم‌ترین چالش‌های این بخش در سطح استان است.

دکترحمید رمضانی تسهیل شرایط انتقال و گسترش عوامل بیماری‌زا با توجه به افزایش ارتباط و جابجایی بی‌رویه دام زنده، بحران حاصل از خشکسالی‌های پیاپی و عدم فراگیر بودن بیمه دام را از دیگر چالش‌های موجود در این بخش برشمرد.

وی بیان کرد: عدم شناخت کافی و لازم عموم نسبت به خدمات این حرفه، کمبود اعتبار و امکانات لازم در بخش آموزش و ترویج، به موقع و کافی نبودن حساسیت‌های مالی و تسهیلاتی به دامداران خسارت دیده، از مشکلات دیگری است که این بخش با آن مواجه است.

این مقام مسوول افزود: هویت‌دار نبودن دام و عدم وجود ساختار قوی دامپزشکی دولتی در کشور همسایه(افغانستان) که می‌تواند به عنوان خطر بالقوه، تهدید بهداشت دام کشور و به تبع بیماری مشترک باشد، نیز از چالش‌هایی است که باید مورد توجه باشد.

وی با اشاره به اهداف کیفی اداره کل دامپزشکی اظهار کرد: توسعه مراکز غیر دولتی در فعالیتهای دامپزشکی و توسعه تحقیقاتی در زمینه شناسایی بیماریها و کاهش ضایعات در روش‌های مقابله با آن از اهداف این بخش است.

رمضانی از دیگر اهداف این اداره کل را ارتقاء بهره‌وری عوامل و منابع تولید با کاهش هر چه بیشتر ضایعات دام و تولیدات دامی از طریق ارتقاء بهبود کمی و کیفی خدمات بهداشتی و دامپزشکی عنوان کرد.

وی گفت: رویکرد این اداره کل این است که شرایط مناسب و بهداشتی در تمامی کشتارگاه‌های دام و طیور استان در رعایت ضوابط G.M.P و HACCP در کشتارگاه‌های دام و کارگاه‌های بسته‌بندی را نیز ایجاد کند.

معاون فنی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی بیان کرد: برای رفع چالش و احصاء نقاط قوت دامپزشکی به اعتبارات بیشتری نیاز است.

وی با اشاره به اجرای طرح واکسیناسیون تب برفکی علیه دام بیان کرد: طی سال جاری هفت کانون تب برفکی در واحدهای روستایی مشاهده شد.

رمضانی گفت: در این راستا اعمال مراقبتهای فعال و همچنین اجراء اقدامات پیشگیرانه بیماری در واحد، کنترل شده است و تلفاتی نیز در دامی نداشته‌ایم.

وی افزود: تا پایان آذر ماه، 82 هزار و 100 راس دام سنگین و 350 هزار دام سبک علیه تب برفکی واکسیناسیون شده‌اند که تا پایان فاز، پوشش دام سبک نیز کامل خواهد شد.

 

نظر شما
ادامه