حکیم مهر - یک کارشناس سازمان ملل هشدار داد ماهیگیری صنعتی در ابعاد بزرگ، تهدیدی برای امنیت غذا در کشورهای رو به توسعه است و دولتهای این کشورها باید اقدامات بیشتری را برای ترویج ماهیگیری محلی در ابعاد کوچک انجام دهند.
در گزارش 47 صفحهای با عنوان «ماهیگیری و حق غذا» که قرار است به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه شود، آمده است: کشورهای نوظهور باید مقررات دسترسی به آبهایشان را برای ناوگانهای صنعتی که به سرعت رو به رشد هستند سختتر کنند.
این ناوگان شامل کشتیهایی از چین، روسیه، اتحادیه اروپا ، آمریکا و ژاپن هستند.
اولیویه دو شاتر- گزارشگر ویژه سازمان ملل - در زمینه حق غذا و نویسنده این گزارش به رویترز گفت: غصب اقیانوس همانند غصب زمین روی میدهد اما کمتر در مورد آن صحبت میشود و چندان هم به چشم نمیآید.توافقات دسترسی که به ماهیگیران کوچک لطمه میزند، گزارش نشده، تعدی به آبهای تحت حفاظت و دور کردن منابع از مردم محلی است.
در این گزارش به جزایری در غرب و مرکز اقیانوسیه اشاره شده که تنها حدود شش درصد از صید تن ماهیان به ارزش سه میلیارد دلار را از سواحل خود به دست میآورند. همچنین گینه بیسائو کمتر از دو درصد از ارزش ماهی صید شده در سواحلش را تحت توافق با اتحادیه اروپا دریافت میکند.
15 درصد از کل پروتئین حیوانی که در سرتاسر جهان مصرف میشود، از ماهی است.
مجموع تولید ماهی جهان حدود 143 میلیون تن بوده که 90 میلیون تن آن از صید ماهیهای آزاد و 53 میلیون تن آن از ماهی پرورشی است.