حکیم مهر - شرکت کنندگان در مراسم سوگواری حضرت امام حسین علیه السلام بهتر است از دست دادن مستمر با یکدیگر ، استفاده از لیوان ، قاشق ، دستمال و چادر نماز مشترک پرهیز نمایند و در صورتی که نشانههایی نظیر عطسه ، سرفه ، گلودرد و تب بالا دارند حتماً قبل از شرکت در اینگونه مراسم به پزشک مراجعه نموده و از عدم ابتلا به بیماریهای واگیر تنفسی مانند آنفلوآنزا مطمئن شوند.
همچنین رعایت نکات زیر به هموطنان عزادار توصیه می شود :
1 - افرادی که افتخار خدمت در آشپزخانه تکایا را برعهده دارند اکیداً از استعمال دخانیات پرهیز نمایند و حتماً کارت سلامت (معاینه بهداشتی) داشته باشند.
2 - در صورت توزیع انواع فرآورده های لبنی بخصوص شیر و شیرکاکائو حتماً از نوع پاستوریزه آن استفاده گردد.
3 - برای توزیع انواع نوشیدنی نظیر آب یا شربت از فروبردن پارچ یا لیوان به داخل ظرف اصلی و بزرگ خودداری نمایند.
4 - برنامه مراسم را طوری تنظیم نمایند که غذای پخته شده بیش از دو ساعت تا توزیع آن در دمای معمولی محیط نماند.
5 - از ذبح دام جلوی دسته های عزاداری و در معابر عمومی اکیداً پرهیز نموده و دام و گوشت مورد نیاز را از مراکز معتبر عرضه بهداشتی دام زنده و تحت نظارت بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور تهیه نمایند.
6 - ترجیحاً از توزیع سالاد بدون بستهبندی بهداشتی همراه غذا خودداری نمایند و در صورت ضرورت حتماً نسبت به شستشو و گندزدایی چهارمرحله ای سبزیجات (شستشو با آب برای جداسازی گل و لای همراه سبزیجات – انگل زدایی با مایع ظرفشویی (به ازای هر لیتر آب ، سه تا پنج قطره مایع ظرفشویی در حجم 5 لیتر) - گندزدایی با نصف قاشق چایخوری پودر پرکلرین برای 5 لیتر - شستشوی نهایی با آب) اقدام کنند.
7 - برای توزیع چای و غذای گرم از ظروف یکبار مصرف با جنس فوم یا کاغذ بجای پلاستیک استفاده نمایند.
8 - هنگام توزیع غذا از راه رفتن بر روی سفره پرهیز و ترجیحاً از قاشقهای دارای پوشش استفاده و در صورت عدم امکان دسته قاشق را لمس نمایند.