حکیم مهر - گوشت بوقلمون از لحاظ پروتئین با گوشتهای قرمز و از لحاظ دارا بودن میزان آهن با گوشت گوساله برابری کرده و با توجه به این موضوع که قیمت گوشت بوقلمون نسبت به گوشت قرمز بسیار پایینتر است میتواند جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز در رژیم غذایی خانوارها باشد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب گفت: گوشت بوقلمون بهدلیل دارا بودن بافت ویژه، هنگام طبخ حجم خود را از دست نداده و به جهت داشتن پروتئین بالا، حداقل چربی اشباعشده، کمترین سطح کلسترول و عدم دارا بودن چربی میانبافتی در مقایسه با گوشت قرمز، از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و منبع خوبی از ویتامینهای A، B1، B3، B6، B12 و املاحی چون سلنیوم، منیزیم، مس، آهن، روی، پتاسیم و اسیدآمینه تریپتوفان بهشمار میرود. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشتهای سفید، وجود ویتامینهای E و A و نقش آنها در تقویت سیستم ایمنی آن است که بهویژه در فصل سرما، مصرف آن به کودکان و سالمندان توصیه شده است.
غفور عبداللهی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از 20 هزار قطعه جوجه بوقلمون از طریق ایستگاه تحقیقاتی بوقلمون کشور (تاتار) در استان عرضه شد، افزود: پرورش بوقلمون، با توجه به زیرساختهای موجود در بخش تولید گوشت سفید در استان، باید حالت صنعتی به خود بگیرد، زیرا در صورت تحقق آن خواهد توانست سهم بالاتری را در تأمین پروتئین انسانی مورد نیاز استان بر عهده داشته باشد و این امر، سلامت تغذیه را به نحو مؤثری بهبود میبخشد.
وی با اشاره به اینکه افزایش راندمان، بهبود نحوه پرورش صنعتی، استفاده بهینه از منابع غذایی، کاهش هزینههای پرورش و استفاده بهینه از منابع انرژی در بخش تولید محصول ماکیان همگی، نیازمند اجرای پروژههای تحقیقاتی مختلف هستند، خاطرنشان کرد: این امر بهصورت عمده در ایستگاه تحقیقاتی بوقلمون کشور در شهرستان خداآفرین واقع شده و از ایستگاههای تابعه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان است، انجام میشود و معاونت بهبود تولیدات دامی آمادگی خود را برای حمایت از سرمایهگذاران در تولید این محصول، در قالب طرح توسعه بخش کشاورزی اعلام میکند.
عبداللهی در پایان با اشاره به افزایش تقاضای گوشت بوقلمون دربازار مصرف استانی تصریح کرد: برنامهریزیهای انجامشده در سازمان بر محور بالا بردن تولید کمی و کیفی این محصول استوار و تعامل با تشکلهای صنفی در این امر، در حال افزایش است.
گفتنی است، ایستگاه تحقیقاتی بوقلمون واقع در تاتار شهرستان خداآفرین آذربایجان شرقی، در وسعت 116 هکتاری، تنها مرکز تخصصی تحقیقات بوقلمون در کشور بهشمار میآید و جهت ایجاد اشتغال با ترویج یافتههای تحقیقاتی برای متقاضایان تولید این محصول در کشور و استان، بهویژه درقالب طرح توسعه بخش کشاورزی از قابلیت بسیار ویژهای برخوردار است.