حکیم مهر - خبرهایی از دامپزشکی نرماشیر، بم و بیرجند
سرپرست دامپزشکی نرماشیر عنوان کرد :
ایمنسازی دامهای نرماشیر به بیماری آبله
سرپرست شبکه دامپزشکی نرماشیر از اجرای عملیات واکسیناسیون آبله به منظور ایمنسازی جمعیت گوسفند و بز این شهرستان خبر داد.
عباس سرحدی با اشاره به ایمنسازی دامهای نرماشیر نسبت به بیماری آبله اظهار داشت: تاکنون 58 هزار و 370 راس گوسفند و 50 هزار و 280 راس بز توسط اکیپهای واکسیناسیون بخش دولتی نرماشیر واکسن دریافت کردهاند.
سرحدی با اشاره به اینکه آبله بیماری ویروسی حادی است که بسیاری از حیوانات به غیر از سگسانان را آلوده میکند، تصریح کرد: آبله گوسفند و بز بیماریهای ویروسی بسیار واگیردار در نشخوارکنندگان کوچک است که به طور مشخص ضایعات پراکندهای در پوست و مخاطات ایجاد میکند.
وی با اشاره به اینکه بیماری آبله از دو طریق مستقیم و غیر مستقیم منتقل میشود، بیان داشت: ویروس عامل بیماری اغلب به وسیله روش تنفسی در زمان تماس نزدیک بین حیوانات بیمار و سالم منتقل میشود، اما از طریق غشاهای مخاطی یا خراشهای پوستی نیز میتوانند وارد شود.
سرپرست شبکه دامپزشکی نرماشیر با بیان اینکه ویروسها بیشتر در بزاق، ترشحات چشم و بینی، شیر، ادرار، مدفوع و همچنین در ضایعات پوست و دلمههای آن یافت میشود، گفت: زخمهای روی غشاهای مخاطی مهمترین منبع ویروس هستند و انتقال داخل رحمی میتواند رخ دهد و در آن شرایط برهها با ضایعات پیشرفته متولد میشوند.
سرحدی در مورد انتقال غیر مستقیم به وسیله وسایل و خوراک آلوده و دیگر اشیا ابراز داشت: ویروسهای آبله گوسفندی و بزی میتوانند از طریق کود و وسایل آلوده منتقل شوند و تا شش ماه در اصطبلهای گوسفندان آلوده به صورت عفونتزا باقی بمانند.
وی به نشانههای بیماری نیز اشاره کرد و افزود: در حیوانات مبتلا ابتدا تب بالا برای مدت زمان کوتاه رخ داده و به دنبال آن طی یک تا پنج روز ضایعات پوستی تشکیل میشود.
سرحدی خاطرنشان کرد: زیانهای اقتصادی ناشی از بیماری در اثر کاهش تولید شیر، آسیب به کیفیت پوست و پشم و دیگر تولیدات، سقط، کاهش وزن، حساس شدن دام به عفونتهای تنفسی و هجوم حشرات و تلفات قابل ملاحظه است.
سرپرست شبکه دامپزشکی نرماشیر با بیان اینکه شرایط مدیریتی در بروز بیماری بسیار تاثیرگذار است، افزود: رعایت نکاتی از جمله مبارزه با بیماریهای انگلی، تغذیه مناسب، کاهش تراکم زیاد و نگهداری اصولی و صحیح تا حد زیادی در جلوگیری از وقوع بیماری موثر است.
سرحدی به راههای پیشگیری از بیماری اشاره کرد و گفت: به منظور جلوگیری از وقوع و انتشار بیماری باید واکسیناسیون منظم انجام گیرد، حیوانات جدید هم باید حداقل 21 روز قبل از ورود به گله قرنطینه شوند.
وی اذعان داشت: گلههای آلوده و حیوانات بیمار باید حداقل تا 45 روز بعد از بهبود علائم بالینی بیماری از سایر دامها جدا شده و از انتقال دامها از مناطق آلوده به مناطق عاری از بیماری ممانعت به عمل آید.
------------------------------------
عملیات اجرایی آزمایشگاه و درمانگاه دامپزشکی خوسف و زیرکوه آغاز می شود
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی در بیرجند گفت: در ایام دهه فجر مبارک فجر،عملیات احداث دو واحد درمانگاه و آزمایشگاه دامپزشکی در شهرستان های تازه تاسیس خوسف و زیرکوه آغاز می شود.
محمدعلی رضایی افزود: پیش بینی اعتبار اولیه مورد نیاز برای ساخت این دو مرکز یک میلیارد و 800 میلیون ریال است.
وی گفت: ساخت این دو مرکز با هدف ارتقای سطح بهداشت عمومی و افزایش پوشش بهداشتی دام و طیور در شهرستان های زیرکوه و خوسف است.
رضایی تصریح کرد: کاهش وابستگی به مرکز استان و سایر شهرستان ها در ارایه خدمات آزمایشگاهی و تشخیصی،افزایش سطح و تنوع خدمات قابل ارایه به مراجعان و تکریم ارباب رجوع از مهمترین اهداف ساخت این دو مرکز بهداشتی و درمانی است.
وی گفت:هر یک از این دو پروژه با زیربنایی بالغ بر 150 متر مربع و طی سه سال احداث و تجهیز خواهد شد.
واکسیناسیون 87 میلیون نوبت سر طیور در خراسان جنوبی
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: طی 9 ماهه امسال بیش از 87 میلیون و 817 هزار نوبت سر طیور صنعتی و سنتی استان واکسینه شده است.
محمدعلی رضایی به 17 میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای پرورشی استان از ابتدای سالجاری اشاره کرد و افزود: کلیه مرغداری های نیمچه گوشتی، مادر تخمگذار و همچنین تعدادی از مرغ های بومی استان طی نه ماهه اخیر علیه بیماریهای برونشیت، نیوکاسل، آنفلوانزا، گامبورو واکسینه شده اند.
وی با اشاره به مراقبت های مستمر فعال و غیر فعال کارشناسان دامپزشکی از مراکز پرورش گفت: طی این مدت دو هزار و 940 مورد مراقبت فعال و غیرفعال از واحدهای صنعتی، روستاها، مراکز عرضه پرندگان، زیستگاه ها و کشتارگاه های طیور انجام شده است.
رضایی تصریح کرد:در حال حاضر اپیدمی از بیماری های حاد طیور در مراکز یاد شده استان مشاهده نشده است.
-----------------------------------
ارائه خدمات دامپزشکی رایگان در بم/ آگاهی تاثیر بسزایی در پیشگیری از بیماری های دامی دارد
رئیس دامپزشکی بم از ارائه خدمات دامپزشکی رایگان به مناسبت ایام الله دهه فجر در این شهرستان خبر داد.
مسعود اسدی پور با اشاره به دهه فجر اظهار داشت: در این ایام خدمات دامپزشکی در روستاهای دور افتاده عشایری شهرستان بم به صورت رایگان به دامداران ارائه می شود .
وی ادامه داد: علاوه بر ویزیت رایگان دام ها این منطقه در روز 15 بهمن ماه، مایه کوبی و سم پاشی رایگان دام توسط اکیپ های بخش دولتی صورت می گیرد.
اسدی پور گفت: از دیگر اقدامات شبکه دامپزشکی بم در این ایام برگزاری کلاس ها آموزشی، ترویجی ویژه عشایر و روستاییان این شهرستان است.
وی ابراز داشت: آموزش نقش مهمی در آگاهی دامدارن از بیماریهای مختلفی و پیشگیری از این بیماریها دارد.
این مسئول تصریح کرد: در ایام دهه فجر کلینیک های بخش خصوصی یک روز از این ایام را به صورت رایگان به ویزیت دامها می پردازند.