حکیم مهر - دربین انواع جلبک های دریایی که بالغ بر 180گونه است، کلرلا، یک نوع جلبک سبز تک سلولی است که سال هاست در بسیاری از کشورها به عنوان ماده غذایی پرارزش استفاده می شود. حتی امروزه از کلرلا به عنوان غذای فشرده و جیره غذایی برای کوه نوردان، گردشگران کویر، سربازان، نظامیان و حتی فضانوردان استفاده میشود. متاسفانه در کشور ما با وجود تنوع زیستی، استفاده از جلبک های خوراکی چندان شناخته شده نیست.
بر اساس مقالات علمی ارائه شده، محققان خواص بسیاری را برای جلبک های خوراکی برشمردهاند که از آن جمله میتوان به موارد زیراشاره کرد:
- بررسیهای متعددی در اروپا، آمریکا و ژاپن نشان داده که کلرلا به بدن کمک میکند تا هیدروکربن و سموم فلزی را مانند جیوه، کادمیم، سرب، DDT دفع کند.
- میزان بالای کلروفیل آن برای رفع بوی نامطبوع دهان، بهبود وضعیت دستگاه گوارش و رفع یبوست موثر است. علاوه بر این، کلروفیل در درمان کم خونی، چنان نقش مهمی دارد که قرابت شیمیایی آن را با هموگلوبین (از لحاظ تاثیر و همکاری ) به خوبی توجیه میکند.
- کلرلا با تقویت سیستم دفاعی بدن مانع موفقیت ویروسها، باکتری و مواد شیمیایی میشود.
- کلرلا خاصیت قلیایی دارد و به متعادل نگه داشتن PH بدن کمک میکند. به دلیل رعایت نشدن رژیم غذایی سالم مانند استفاده از فست فودها، غذاهای بیش از اندازه پخته شده، غذاهای فرآوری شده و نوشابهها، میزان PH خون و مایعات بدن اغلب افراد متعادل نیست. اغلب بیماریها در محیط اسیدی بیش تر بروز میکند اما در محیط قلیایی دوام نمیآورد.
- ید و آهن موجود در آن درعملکرد درست غده تیروئید موثر است.
- به شادابی و رنگ طبیعی مو کمک میکند.
- برای سلامت پوست مفید است و پوست را در ترمیم عوارض اشعه ماوراء بنفش خورشید یاری میدهد.
- دارای درصد بالایی از انواع پروتئین و اسیدهای آلی ضروری است.
- چربی کلرلا بسیار اندک بوده و کم کالری است. از سوی دیگر با کنترل اشتها، در کنترل وزن بدن مفید است.
- غنی از فیبر است به همین دلیل برای کنترل وزن و بهبود دستگاه گوارش مناسب است.
از زحمات شما ممنونم
مطلب قشنگی بود باعث یک تجربه برای من شد
مطلب قشنگی بود لذت بردم
سلام و خسته نباشید
|
اکواریوم و غذای ماهی فروشی و بعضی عطاریا
salam matlabe jalebi bo0d man mikhastam rajebe jolbakha va masrafe khoraki onha tahghigh konam age matlab darin baram mail konin mamno0n misham
من در کره جنوبی زندگی میکنم!!اینجا خیلی جلبک مصرف میکنند و انواع مختلفی دارند!!! اول خیلی بدم میومد ولی الان معتادش شدم!!! واقعا حیفه که تو ایران مردم از این ماده غذایی عالی محرومند و کسی توجه بهش نمی کنه!!:((((
ممنون وسپاس از اطلا عات شما ...من مقداری جلبک از سفری که به اروپا داشتم به همراه آوردم ...لطفا غایی که با جلبک درست میشه رو اگر امکانش هست ..داشته باشم .با تشکر
سلام .من از تایلند مقداری جلبک با خودم اودم .من کمی روی انها اب جوش میریزم .و قتی نرم شد کمی نمک سیر رنده شده میریزم و قاطی ماست میکنم . امیدوارم این طوری بتونین بیشتر این ماده ی حیاتی را مصرف کنین.
مطلب قشنگی بود
مطلب زیبایی بود و از زحمات شما ممنونم
سلام خیلی مفید بود ولی من خیلی وقته دنبال جلبک میگردم ولی پیدا نکردم اگه کسی میدونه از کجا میشه خرید ممنون میشم راهنمایی کنه در ضمن من تهران ساکن هستم
سلام از کجا جلبک تهیه کنم من ساکن کرجم و تیرویید کم کار دارم وبه این ماده نیازمند ممنون میشم
سلام٬ من در سوـءد Sweden زندگی میکنم در اینجا مصرف جلبکهای خوراکی به نسبت بالاست و توجه مردم و همینطور سازمان و ارگانهای دولتی برای تشویق استفاده از جلیک خیلی بیشتر شده است. سالادها و نانهای بسیار متنوع میشه درست کرد. حتی خشک شده ان را در کشور ایسلند به جای تنقلات و اجیل استفاده میکنند. در مورد خواص و استفاده جلبکها میشه کتابها نوشت. جدیدن برنامهای غذای رایو٬ تلویزیون و مجلات به جلبکها به عنوان غذاهای سودمند خیلی با استقبال بوده است. جلبکها حتی از نظر زیست محیطی نیز پر اهمیت هستند.
بهترین جلبک موجود در ایران آلگومد هست که تو آلمان تولید می شه.
مطالب عالی بودند
با سلام و عرض ادب و احترام و تشکر از مطلب بسیار خوبتون.
نسیرن عزیز فروشگاه های بزرگ تهران و مهرشهر کرج دارند