حکیم مهر - دربین انواع جلبک های دریایی که بالغ بر 180گونه است، کلرلا، یک نوع جلبک سبز تک سلولی است که سال هاست در بسیاری از کشورها به عنوان ماده غذایی پرارزش استفاده می شود. حتی امروزه از کلرلا به عنوان غذای فشرده و جیره غذایی برای کوه نوردان، گردشگران کویر، سربازان، نظامیان و حتی فضانوردان استفاده میشود. متاسفانه در کشور ما با وجود تنوع زیستی، استفاده از جلبک های خوراکی چندان شناخته شده نیست.
بر اساس مقالات علمی ارائه شده، محققان خواص بسیاری را برای جلبک های خوراکی برشمردهاند که از آن جمله میتوان به موارد زیراشاره کرد:
- بررسیهای متعددی در اروپا، آمریکا و ژاپن نشان داده که کلرلا به بدن کمک میکند تا هیدروکربن و سموم فلزی را مانند جیوه، کادمیم، سرب، DDT دفع کند.
- میزان بالای کلروفیل آن برای رفع بوی نامطبوع دهان، بهبود وضعیت دستگاه گوارش و رفع یبوست موثر است. علاوه بر این، کلروفیل در درمان کم خونی، چنان نقش مهمی دارد که قرابت شیمیایی آن را با هموگلوبین (از لحاظ تاثیر و همکاری ) به خوبی توجیه میکند.
- کلرلا با تقویت سیستم دفاعی بدن مانع موفقیت ویروسها، باکتری و مواد شیمیایی میشود.
- کلرلا خاصیت قلیایی دارد و به متعادل نگه داشتن PH بدن کمک میکند. به دلیل رعایت نشدن رژیم غذایی سالم مانند استفاده از فست فودها، غذاهای بیش از اندازه پخته شده، غذاهای فرآوری شده و نوشابهها، میزان PH خون و مایعات بدن اغلب افراد متعادل نیست. اغلب بیماریها در محیط اسیدی بیش تر بروز میکند اما در محیط قلیایی دوام نمیآورد.
- ید و آهن موجود در آن درعملکرد درست غده تیروئید موثر است.
- به شادابی و رنگ طبیعی مو کمک میکند.
- برای سلامت پوست مفید است و پوست را در ترمیم عوارض اشعه ماوراء بنفش خورشید یاری میدهد.
- دارای درصد بالایی از انواع پروتئین و اسیدهای آلی ضروری است.
- چربی کلرلا بسیار اندک بوده و کم کالری است. از سوی دیگر با کنترل اشتها، در کنترل وزن بدن مفید است.
- غنی از فیبر است به همین دلیل برای کنترل وزن و بهبود دستگاه گوارش مناسب است.