کد خبر: ۱۲۸۳۲
حکیم مهر - رییس شبکه دامپزشکی بیرجند، گفت: همزمان با فرارسیدن فصل گرما و شروع فعالیت کنه‌ها، افرادی که در تماس مستقیم با دام زنده و گوشت قرمز هستند، رعایت موارد بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به تب کنگو را جدی بگیرند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، "سعید افتخاری" با بیان اینکه یکی از مهمترین راه‌های انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به انسان از طریق گوشت تازه آلوده و کشتار شده درخارج از کشتارگاه و گزش کنه عامل بیماری است، افزود: از اوایل بهار فعالیت کنه‌های ناقل بیماری آغاز و تا اواخر تابستان ادامه دارد.

وی از سمپاشی دام‌ها، خرید گوشت از مراکز معتبر و تکه نمودن گوشت با دست‌کش به عنوان مهمترین عوامل مؤثر در پیشگیری از این بیماری یاد کرد.

او با اشاره به اطلاع‌رسانی دامپزشکی در خصوص مخاطرات بهداشتی ناشی از مصرف گوشت دام کشتار شده خارج از کشتارگاه، گفت: متأسفانه در برخی موارد مشاهده می‌شود شهروندان گوشت مصرفی خود را از طریق کشتار غیرمجاز دام تهیه می‌کنند.

افتخاری مقدم با بیان اینکه دامپزشکی به تنهایی نمی‌تواند عامل بازدارنده در برخورد با کشتار غیرمجاز دام باشد به نقش مهم مصرف کنندگان اشاره کرد و افزود: مصرف کنندگان با خرید گوشت ممهور به مهر سلامت بهداشتی از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی و عدم استقبال از تهیه گوشت حاصل از کشتار غیربهداشتی و خانگی دام نقش مهمی در کنترل این پدیده خواهند داشت.

وی به اشاره به امکان انتقال برخی بیماری‌ها بویژه بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به انسان از طریق گوشت غیربهداشتی، افزود: در برخی موارد انتقال این بیماری سبب مرگ انسان می‌شود.

رییس دامپزشکی بیرجند ضمن هشدار به افراد سودجو که در زمینه کشتار غیر مجاز دام فعالیت دارند، گفت: با هماهنگی صورت گرفته با مراجع ذی‌صلاح با این افراد برخورد قانونی خواهد شد.

وی از مردم خواست به منظور حفظ سلامت و بهداشت عمومی جامعه ضمن توجه به توصیه های دامپزشکی، در صورت مشاهده هرگونه تخلف در خصوص کشتار دام در منازل و یا فروش گوشت در خارج از قصابی، موارد را به دامپزشکی بیرجند اطلاع دهند.

 

نظر شما
ادامه