به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، دکتر محمد مهدی نژاد نوری در حاشیه صد و یکمین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی عتف درباره طرح کلان ملی تولید 15 واکسن انسانی توضیح داد: واکسنهایی که در این طرح تعیین شدهاند یا در خط تولید قرار دارند و یا در برنامههای واکسیناسیون هستند که قرار است طی سه تا چهار سال آینده تمامی آنها به صورت داخلی تولید شوند.
به گفته معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، فاز صفر این پروژه با تعیین وضعیت این واکسنها در ایران و سایر کشورها، مصرفکنندگان آنها، تجهیزات مورد نیاز و همکاران طرح به پایان رسیده است.
مهدینژاد نوری افزود: گروهبندی، تعیین ناظران و کمیتههای راهبردی این طرح کلان انجام شده است و واکسنها آماده ورود به مرحله سنتز آزمایشگاهی هستند. امیدواریم این واکسنها طی چهار سال آینده به خط تولید و حتی صادرات برسند.
اشتراک منابع علمی کشور بر روی دو شبکه «سهام» و «سمات»
دبیرشورای عالی عتف همچنین درباره ارائه گزارش کمیته نظام ملی اطلاع رسانی در مورد اشتراک منابع علمی کشور در جلسه شورای عالی عتف گفت: مسوولیت کمیته نظام ملی اطلاع رسانی، سامان بخشیدن به فضای تبادل علمی در سراسر کشور است و تلاش ما این است که این کمیته زیرمجموعه شواری عالی عتف تمامی تولیدات علمی اعم از کتابها، مقالات، گزارشهای فنی و پایاناننامه ها را بر روی یک بستر مناسب برای سراسر کشور در دسترس قرار دهد.
به گفته وی، قرار است با دو شبکه سهام و سما این اطلاعات با کیفیت و هزینه مناسب در اختیار همه دانشجویان، علاقمندان و متخصصان قرار گیرد و اطلاعات جنبی دیگری از سازمانهای دولتی و اجرایی مانند بانک سازندگان قطعات وزارت صنعت، معدن و تجارت به آن افزوده شود.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم تصریح کرد: با این دو شبکه هزینه 26 میلیون دلاری خرید منابع اطلاعات علمی به شش میلیون دلار کاهش پیدا کرده است.
مهدی نژاد درباره دسترسی فعلی دانشجویان و محققان به منابع علمی دانشگاهها نیز توضیح داد: دانشجویان میتوانند به درخواست اساتید خود از منابع دیگر دانشگاهها استفاده کنند اما چون دانشگاهها بر منابع علمی خود حق مالکیت دارند میتوانند هزینه دسترسی در نظر بگیرند و برای هر مقاله یا پایاننامه پول دریافت کنند.
وی ادامه داد: تصمیم درباره شیوه در اختیار قرار دادن منابع با دانشگاههاست و وزارت علوم برای آن تکلیف تعیین نمیکند اما تمامی دانشگاهها موظف هستند که منابع خود را در اختیار اساتید و همکاران آنها که پروژههای مهم را در اختیار دارند قرار دهند.
افزایش 13 درصدی بودجه پژوهش در سال 92
به گفته دبیر شورای عالی عتف در این جلسه همچنین احمدی- عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی- درباره بررسی و تصویب بودجه پژوهش و ردیف بودجه مستقل طرحهای کلان ملی گزارشی ارائه کرد.
طبق گزارش وی، این بودجه در سال جاری نسبت به سال گذشته 13درصد افزایش پیدا کرده است و در صورت تحقق شرط مجلس برای افزایش فروش نفت از این میزان نیز بیشتر خواهد شد.