به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، برخی از انواع ورمی کمپوست میتوانند میزان EC (شوری) خاک را پایین بیاورند اما اینکه بتوان یک خاک غیرقابل کشت را با 21 واحد شوری به کمک این کود به خاک قابل کشت برای سبزیجات تبدیل کرد، کم سابقه است.
«ورمی کمپوست»، حاصل عبور مداوم و آرام مواد آلی در حال پوسیدگی از دستگاه گوارشی گونههایی از کرم خاکی است. نسبت کربن به نیتروژن این کود در مقایسه با سایر کودهای سبز مناسبتر است و بنابراین شرایط جذب عناصر مغزی برای گیاه در آن بهتر میشود.
این شرکت دانشبنیان برای تولید این کود از کرم خاکی Eisenia Foetida که در زبان فارسی به نام «کرم خاکی حلقوی بارانی» و در سطح بینالملل به نام «کرم قرمز کالیفرنیایی» شناخته میشود، استفاده کرده است.
مهندس علیزاده - مدیرعامل این شرکت دانشبنیان - در گفتوگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه احیای خاکهای شور در ایران که مناطق ساحلی وسیعی با خاکهای غیرقابل کشت دارد از اهمیت زیادی برخوردار است، خاطرنشان کرد: خاصیت احیاگری این کود با افزودن عواملی به آن در آزمایشگاه به وجود آمده است و با اینکه خود ورمی کمپوست نیز کمی شور است، هم از شوری آن کاسته شده و هم توانسته است میزان شوری خاکهای بوشهر را از 21 به 2 واحد برسانند تا برای کشت گوجه فرنگی که به شیرینترین خاک نیاز دارد نیز مناسب باشد.
پایه کود ساخته شده یک کود حیوانی است که مقداری جلبک و پسماند فسادپذیر به آن اضافه شده است.
این شرکت قصد دارد میزان شوری خاک را با پسماندهای تر افزوده شده به آن، کاهش دهد.
به گفته علیزاده، کرم بهکار گرفته شده برای ساخت این کمپوست بهطور معمول در طول روز نیم گرم غذا مصرف میکند که برابر وزن آن است اما با تمهیدات بهکار گرفته شده، اکنون میزان مصرف غذای این کرمها به یک و نیم برابر افزایش پیدا کرده است که میتواند میزان تولید کود را افزایش دهد.
به اعتقاد وی میزان تولید و مصرف ورمی کمپوست هماکنون در کشور بسیار پایین است، چراکه آگاهی خوبی به کشاورزان برای استفاده از آن داده نشده است.
شرکت وی هماکنون توان تولید 500 تن از این کود را در طی چهار ماه دارا است اما افزایش این میزان به همکاری وزارت جهاد کشاورزی و آگاهی بخشی به کشاورزان برای استفاده از آن بستگی دارد.