به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، دکتر سید محسن دستور اظهار کرد: هویتدار کردن دامها از اقدامات سازمان دامپزشکی است که در بحث دام در دست حال اجراست و امسال مصمم به انجام این امر هستیم.
وی حجم کار را بسته به میزان اعتباری تخصیص دولت عنوان کرد.
دستور با اشاره به اینکه تولید باید برای شرایط صادراتی باشد، اظهار کرد: باید تولیدکننده برای صادر کردن محصول خود با شرایط صادارت هماهنگ باشد تا در بستهبندی و توزیع مشکلی به وجود نیاید.
وی افزود: سال گذشته صادرات میگو نسبت به سالهای قبل رشد خوبی داشت و به بیش از 5000 تن رسید. به همین نسبت نیز در صادارت ماهی به کشورهای دیگر رشد بالای 15 درصدی داشتیم.
رییس سازمان دامپزشکی مجتمع ماهیفروشان رشت را یک بازار حمایتی خوب برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان دانست و افزود: بسیاری از صادرات ماهی و میگو از همین بازار به استانها و کشورهای همسایه انجام میشود.
دستور گفت: رشد تولید و صادرات محصولات شیلاتی در کشور بسیار مطلوب بوده است.
وی با بیان اینکه سیاست سازمان دامپزشکی بر این است تا همه شرایط برای صادرات دام و آبزیان به کشورهای دیگر را داشته باشیم، اظهار کرد: طرحهایی توسط سازمان دامپزشکی در حال اجراست که کنترل کیفی یکی از این طرحهاست و از سال گذشته شروع شده است.
دستور به تقویت سیستم مراقبت اشاره و خاطرنشان کرد: از اول امسال سیستم مراقبت آبزیان فعال شده و تا پایان سال قطعا به مراحل خوبی در این زمینه میرسیم.
رییس دامپزشکی کشوربا بیان اینکه تولید در شرایط بهتر سبب افزایش توزیع خواهد شد، خاطر نشان کرد: بستهبندی، بهبود شرایط حمل و نقل، صید و بهبود اسکلههای ماهیگیری و بهبود نظارت بر پرورش در حوزههای کاری سازمان دامپزشکی است که هم اکنون وارد کار میشود.
دستور ساماندهی کشتارگاهها را از سیاستهای سازمان دامپزشکی برشمرد و گفت: سعی داریم تعداد کشتارگاههای صنعتی افزایش یابد که جنبه اقتصادی داشته باشد و سرمایهگذاری خوبی در این زمینه صورت گیرد.
وی با بیان اینکه همه کشتارگاههای صنعتی و سنتی زیر نظر سازمان دامپزشکی هستند، اظهار کرد: در کشور 62 کشتارگاه صنعتی دام و 220 طیور وجود دارد و 60 کشتارگاه نیز در حال ساخت است.
رییس سازمان دامپزشکی از تعطیلی 24 کشتارگاه سنتی در گیلان خبر داد و افزود: در کشور 300 کشتارگاه سنتی تعطیل شده است.
به گفته وی گیلان اولین استانی است که در بخش دام و طیور اغلب کشتارگاههای سنتیاش تعطیل شدهاند.
دستور با بیان اینکه شکل عرضه ماهی در استان گیلان مناسب نیست، خاطرنشان کرد: اگر ماهی درجه یک در دمای بد نگهداری شود، مشکل اساسی در عرضه به وجود میآید.
او ادامه داد: عرضه ماهی در فضای نامناسب سبب بیاعتمادی مصرفکنندگان به مصرف ماهی میشود لذا ضروریست این موضوع ساماندهی شود.