حکیم مهر - یک کارشناس تغذیه با بیان این که استفاده از منابع اسید چرب امگا۳ از جمله انواع ماهی ها به مقدار چندین بار در هفته موجب پیشگیری از بروز افزایش فشارخون می شود گفت: افراد از مصرف ماهی تن اجتناب کنند چرا که محتویات جیوه آن میتواند فشار خون را افزایش دهد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از جهان، طاهره جمع اظهار کرد: دریافت زیاد لبنیات، میزان اسید اوریک سرم را کاهش میدهد از طرف دیگر میزان بالای اسید اوریک اغلب با فشار خون ارتباط مستقیم دارد.
وی با اشاره به اینکه افزایش مصرف منابع اسید فولیک، ویتامین B۱۲ و B۶ برای سلامت قلب و عروق مفید است گفت: دریافت کافی ویتامین D نیز برای سلامت بدن مهم است چرا که کمبود ویتامین D با افزایش خطر بروز فشار خون بالا یا سکته قلبی ناگهانی در افراد با سابقه ناراحتی قلبی در ارتباط است.
این کارشناس تغذیه با تاکید بر افزایش فعالیت بدنی یادآورشد: افراد کم تحرک شانس بیشتری نسبت به افراد فعال برای ابتلا به بیماری پر فشاری خون دارند.
جمع توصیه کرد: فعالیت بدنی متوسط که با ۳۰ تا ۴۵ دقیقه پیاده روی تند در اکثر روزهای هفته تعریف میشود به عنوان درمان جانبی در بیمار پرفشار خون توصیه شده است.
وی به منظور پیشگیری از بروز فشارخون بالا توصیه کرد: استفاده از رژیم غذایی کم چرب است با مقادیر زیاد از میوهها وسبزیجات و لبنیات کم چرب فشار خون را کاهش میدهد.
این کارشناس تغذیه همچنین توصیه کرد: همه افراد مقادیر کافی پتاسیم از شیر بدون چربی، سیب زمینی پخته، گریپ فروت، پرتقال، موز و دیگر میوهها و سبزیجات باید در برنامه روزانه باشند.
جمع بر کاهش مصرف نمک، خواندن برچسب مواد غذایی با دقت، استفاده از رژیم غذایی با کنترل انرژی مصرفی در صورت نیازداشتن به کاهش وزن و استفاده از روغن زیتون، سویا و کانولا به عنوان جانشینی برای روغن جامد و چربی اشباع در پخت و پز و همچنین عدم مصرف نوشیدنیهای الکلی تاکید کرد.
این کارشناس تغذیه با بیان این که استفاده از منابع اسید چرب امگا۳ از جمله ماهی مکرل هدوک، ساردین و سالمون چندین بار در هفته موجب پیشگیری از بروز افزایش فشارخون می شود گفت: افراد از مصرف ماهی تن اجتناب کنند چرا که محتویات جیوه آن میتواند فشار خون را افزایش دهد.