حکیم مهر - دکتر آراسب دباغ مقدم، دامپزشک و دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی در خبر مربوط به صدور مجوز عرضه شیر بصورت فله نوشت :
" چند سوال:
1- شیر خام سالم برای مصرف مستقیم انسانی چه ویژگی ها، شرایط و استانداردی دارد؟
2- بار میکروبی پایین را لطفا تعریف کنید. مقیاس پایین بودن چیست؟
3- سازمان دامپزشکی تا چه حد در مبارزه با پدیده گوشت و دام قاچاق که خیلی راحت تر از مبارزه با شیر قاچاق و غیر قانونی است، موفق بوده است؟
4- چه مدت و چه مقدار آموزش برای شناساندن شیر مورد تایید دامپزشکی و شیری که مورد تایید نیست، در این برنامه پیش بینی شده است و مردم غیر متخصص فرق این دو را چگونه باید در یابند؟
5- اگر در یک دامداری، شیر سالم با ناسالم مخلوط شد و در بسته بندی با نام شیر سالم فروخته شد، دامپزشکی همان روز و همان لحظه متوجه می شود و دستور منع مصرف می دهد؟ راهکار جمع آوری سریع چیست؟
6- چند کشور دنیا به مردم کشورشان اجازه مصرف شیر خام داده اند؟ شاخص های بهداشتی و دامپزشکی این کشورها در مقایسه با کشور ما چگونه است؟
7- آیا تنها مشکل بهداشتی و دامپزشکی کشور ما، نخوردن شیر خام است؟ عدم مصرف شیر خام در بین مشکلات گوناگون بهداشت مواد غذایی، در کدام جایگاه و در رده چندم قرار می گیرد؟
8- کدام تحقیق میدانی و علمی، پشتوانه این تصمیم است؟ عزیزان سازمان دامپزشکی بررسی های انجام شده و نتایج آن را منتشر کنند تا پشتوانه های علمی این طرح، برای منتقدان آن مشخص شود.
9- آیا برای مصرف این شیر باید آن را جوشاند؟ این که نقض غرض است و کیفیت آن به مراتب از شیر پاستوریزه و استریل پایین تر خواهد بود.
10- اگر منظور کاهش هزینه بسته بندی بوده است، در بسیاری از مغازه ها، شیر خام گرانتر از شیر پاستوریزه به فروش می رسد، این هم نقض غرض است.
ده ها سوال بی پاسخ دیگر هم در ذهن همکاران بنده هست که امیدوارم سازمان دامپزشکی جواب دهد.
نگاه دوم: همکاران سازمان دامپزشکی برای رفتن هر رئیسی صابونی دارند که بسیار هم دقیق زیر پای ایشان کار می گذارند. یکی با صابون جنون گاوی می رود. یکی با صابون گوشت های آلوده به سارکوسیست، یکی با تب برفکی، یکی با میگوی آلوده به بقایای دارویی و تحریم شده از اتحادیه اروپا، یکی با شایبه همکاری با شرکت های دارویی خصوصی و یکی هم احتملا با شیر خام آلوده!!!- دکتر آراسب دباغ مقدم"
خبر مرتبط :