حکیم مهر - تخم خردل که مصرف آن به ۵ هزار سال پیش بر می گردد در رنگ های سیاه، سفید و قهوه ای یافت می شود. این ادویه که کم کالری و سرشار از فایده است در سراسر دنیا به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. دانه خردل به صورت کامل، پودر شده، روغن و سس خردل استفاده می شود.
* دانه خردل سرشار از ماده ای مغذی به نام «Selenium» است که خاصیت ضدالتهابی دارد و به کاهش شدت آسم، بعضی از علایم آرتریت روماتوئید و حتی سرطان کمک می کند. * روغن این دانه خاصیت شگفت انگیزی در کاهش فشارخون دارد. * روغن خردل مانع حمله و بیماری قلبی و دیابت می شود و یکی از روغن های توصیه شده پزشکان و متخصصان تغذیه به حساب می آید. * مصرف دانه خردل در کاهش تکرار حمله های میگرنی موثر است. * برای جلوگیری از بی نظمی خواب در دوران یائسگی مفید است. * این ادویه منبع خوب اسیدهای چرب امگا۳، آهن، منیزیم، روی، پروتئین، کلسیم، نیاسین و فیبر غذایی است. * منیزیم موجود در آن با افزایش سوخت و ساز بدن به هضم مواد غذایی کمک می کند. * دانه خردل خاصیت ضد باکتری، ضد عفونی کننده و ضد قارچی دارد. * مصرف مقداری دانه خردل به همراه شیر، ۱۵ دقیقه قبل از غذا باعث افزایش اشتها می شود. * یک قاشق مرباخوری سس خردل تنها ۳ کالری انرژی تولید می کند و برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، مناسب است. * در صورتی که فردی دچار مسمومیت شد، مخلوطی از یک قاشق مرباخوری دانه خردل حل شده در یک لیوان آب را به فرد مذکور بدهید تا در عرض ۵ تا ۱۰ دقیقه بهبود یابد. * برای رفع دردهای روماتیسمی و عضلانی، مخلوطی تهیه شده از آب و پودر این گیاه مفید است. اما از آن جا که تماس مستقیم این مخلوط با پوست، تاول ایجاد می کند، ابتدا پارچه نازکی روی قسمت مورد نظر قرار دهید و سپس مخلوط را بمالید. * برای برطرف کردن علایم برونشیت، درد استخوان، دردهای عضلانی و تب وسرماخوردگی روزی ۳ فنجان چای خردل بخورید، چای خردل را با دم کردن یک قاشق مرباخوری پودر خردل در دو لیوان آب جوش تهیه کنید و به مدت ۵ دقیقه آن را دم کنید . (افرادی که دچار بیماری خاصی هستند قبل از استفاده از خردل با پزشک خود مشورت کنند)