حکیم مهر - یادداشت مدیرمسئول / 8 : شیر پاستوریزه ، استریلیزه و هوموژنیزه
در طی پاستوریزاسیون شیر که در دمای 75-72 درجه سانتیگراد بمدت 20-15 ثانیه انجام میشود ، عوامل میکروبی بیماریزا از بین میروند. د رحالیکه در فرآیند استریلیزاسیون که در دمای 140-135 درجه سانتیگراد به مدت 4-3 ثانیه انجام میشود همه میکروبها اعم از بیماریزا و غیربیماریزا از بین میروند.
در فرآیند هوموژنیزاسیون هم ذرات درشت چربی شیر خرد و تبدیل به ذرات ریزتر میشود و لذا چربی در تمام حجم شیر به طور یکسان پراکنده میشود و علاوه بر ظاهر بهتر شیر هضم چربی آن آسانتر خواهد بود.
شیر پاستوریزه بسته بندی شده را بمدت 5 تا 6 روز در دمای 2 تا 6 درجه (یخچال) میتوان نگه داشت. شیر استریلیزه هم در دمای محیط حداقل 8 هفته و حداکثر 6 ماه قابل نگهداری است. البته اگر بستهبندی آن باز شود حداکثر تا 5 روز در یخچال قابل نگهداری خواهد بود.
ضمناً شیر پاستوریزه که در شرایط یخچال (دمای 2 تا 6 درجه) نگهداری و عرضه شود نیازی به جوشاندن ندارد اما اگر به سلامت آن شک دارید میتوانید آنرا بجوشانید و در صورتی که علائم لخته شدن بروز نکرد آنرا مصرف نمایید.
مختصر مفید بود
tashakor
بد نبود ولی کامل ترش کنید بهتره روشهای مختلف پاستوریزه کردن انواع ماست هم به این موضوع اضافه کنید