کد خبر: ۱۵۲۷۴
یک متخصص تغذیه گفت: نور مستقیم آفتاب و برخی مواد غذایی حاوی ویتامین دی هستند و در صورت کمبود این ویتامین در بدن، بیماری‌های مختلفی در کودکان و بزرگسالان مانند نرمی استخوان و راشیتیسم ایجاد می‌شود.

مریم مهرآزی در گفت‌وگو با فارس، در مورد نقش ویتامین دی در سلامت بدن اظهار داشت: ویتامین دی سبب جذب کلسیم از روده و بازگرد مجدد آن از طریق کلیه‌ها می‌شود؛ همچنین در افراد سالم ویتامین دی چندین ماه در کبد ذخیره می‌گردد.

وی مهمترین کارکرد ویتامین دی را در حفظ کلسیم و فسفر در بدن عنوان کرد و افزود: سلامت سیستم عصبی،‌ حفظ تراکم استخوان‌ها و انقباض عضلانی نتیجه استفاده مناسب از ویتامین دی است.

این متخصص تغذیه به این نکته اشاره کرد که تابش مستقیم نور آفتاب و مواد غذایی مانند زرده تخم‌مرغ، ماهی‌های روغن‌دار، جگر و غلات منبع خوبی برای تأمین ویتامین دی هستند اما متأسفانه به دلیل زندگی آپارتمان نشینی امکان استفاده از نور مستقیم آفتاب کمتر شده و به ویژه در فصل زمستان باید مواد غذایی حاوی ویتامین دی را بیشتر در دستور غذایی قرار داد.

مهرآزی خاطرنشان کرد: همچنین افرادی که امکان استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین دی را به دلیل مشغله کاری و کهولت سن کمتر دارند،‌ حداقل می‌توانند از مکمل‌ها حاوی ویتامین دی استفاده کنند چرا که با افزایش سن توانایی پوست بدن برای ساخت ویتامین دی از طریق نور آفتاب کمتر می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه چه میزان ویتامین دی باید برای سنین مختلف مصرف شود، گفت: برای نوزادان تا کودکان زیر یکسال روزانه 400 میلی‌گرم ویتامین دی لازم است و از کودکان بالای یک سال تا سن 70 سالگی نیاز بدن به 600 میلی‌گرم ویتامین دی در روز ضروری است البته افراد سالمند نیاز بیشتری به دریافت ویتامین دی دارند.

این متخصص تغذیه در مورد اثرات کمبود ویتامین دی در بدن نیز گفت: کمبود این ویتامین منجر به بروز بیماری‌های مختلف از جمله راشیتیسم در نوزادان و کودکان می‌شود و در بزرگسالان امکان بروز دردهای استخوانی، نرمی استخوان و در نهایت پوکی استخوان وجود دارد. همچنین کمبود ویتامین دی می‌تواند منجر به بروز برخی بیماری‌های خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید و بیماری‌های التهابی روده ‌شود.
 
 
 
 
 
 
نظر شما
ادامه