حکیم مهر - یادداشت مدیرمسئول / 15 : شیر غیرپاستوریزه = خطر !
در بین مردم و بویژه نسل قدیم مصرف لبنیات غیرپاستوریزه بخصوص شیر جایگاه ارزشمندی دارد و این دقیقاً همان اشتباهی است که از دل آن ممکن است بسیاری بیماریها زاده شود.
ضمن احترام به نسل قدیم و بزرگترها ، باید جوانان تحصیلکرده با خطرات مصرف شیر غیرپاستوریزه آگاه باشند و این آگاهی را به خانواده خود از جمله بزرگترهای فامیل منتقل نمایند.
فراموش نکنید که با مصرف شیر غیرپاستوریزه خطر تب مالت و ابتلا به عفونتهایی نظیر سالمونلوزیس و عفونت با E. coli ، لیستریا ، استافیلوکوکوس اورئوس ، عامل بیماری سل و غیره در کمین شما خواهد بود.
برخی به اشتباه معتقدند که خواص شیر پاستوریزه در فرآیند پاستوریزاسیون کاهش مییابد و این تنها یک بهانه برای مصرف لبنیات محلی است.
بعضی هم تصور میکنند شیر پاستوریزه چون در فرآیند پاستوریزاسیون عاری از میکروبهای بیماریزا شده است را می توان به مدت طولانی خارج از یخچال نگه داشت. این تصور اشتباه است و تنها میتوان شیر پاستوریزه بستهبندی شده را حداکثر 5 یا 6 روز آنهم در یخچال نگهداری کرد.