کد خبر: ۱۶۹۶

حکیم مهر -  یک متخصص تغذیه گفت: آجیل از موادی است که بسیار سریع آلوده می‌شود و سمی به نام آفلاتوکسین قارچی را ایجاد می‌کند که بسیار خطرناک است.

دکتر درستی آجیل بدون رطوبت را آجیل خوب دانست و اظهار داشت: مردم برای خرید آجیل عید باید از مکان مناسب و سالم خرید کنند.

این متخصص تغذیه گفت: در هنگام تهیه آجیل باید به تاریخ و شماره بسته بندی وزارت بهداشت توجه شود.

وی با اشاره به فروش آجیل به صورت دستفروشی یادآور شد: ارائه آجیل به صورت دستفروشی و غیر سالم می تواند عوارض خطرناکی را در پی داشته باشد.

درستی تصریح کرد: آجیل از موادی است که سریع آلوده شده و سمی را به نام آفلاتوکسین ایجاد می کند که بسیار خطرناک است.

این متخصص تغذیه مشاهده سم آفلاتوکسین را برای اولین بار در پسته و سپس در بادام زمینی عنوان کرد و گفت: برای اولین بار بادام زمینی های آلوده به این سم به بوقلمون هایی داده شد که همه مردند و در کالبد شکافی مشخص شد که جگر آن به دلیل سم آفلاتوکسین از بین رفته است.

وی ادامه داد: این سم به راحتی روی آجیل رشد می کند و با نمکی کردن نیز از بین نمی رود.

درستی خاطرنشان کرد: گاهی برخی از فروشندگان، آجیل کهنه را بو داده و نمکی می کنند تا کهنگی آن حس نشود، ولی باید دقت شود؛ چرا که سم آفلاتوکسین با بو دادن و نمکی کردن از بین نمی رود و عوارض بسیاری برای بدن خواهد داشت.

نظر شما
ادامه