به گزارش خبرنگار مهر، سهراب عاقبتی عصر سه شنبه در نشست با خبرنگاران رسانه های گروهی استان افزود: از 8 تا 14 مهر ماه جاری هفته دامپزشکی در کشور نامگذاری شده است.
وی همچنین اظهارداشت: شعار هفته دامپزشکی امسال " دام سالم ، غذای سالم و انسان سالم " است.
مدیرکل دامپزشکی گیلان به عناوین روزهای هفته دامپزشکی اشاره کرد و گفت: سه شنبه هشتم مهر ماه دامپزشکی و بهداشت عمومی، چهارشنبه نهم مهر ماه دامپزشکی و واکنش سریع، پنجشنبه دهم مهر ماه دامپزشکی و حقوق حیوانات،جمعه یازدهم مهر ماه دامپزشکی و سلامت جامعه، شنبه دوازدهم مهر ماه دامپزشکی و امنیت غذایی، یکشنبه سیزدهم مهر ماه دامپزشکی و نظارت های بهداشتی و دوشنبه چهاردهم مهر ماه دامپزشکی و توسعه پایدار از جمله این عناوین است.
وی تصریح کرد: طی مراسمی در روز چهاردهم مهر ماه جاری از تولید کنندگان برتر، دامپزشکان، کاردان های دامپزشکی، واکسیناتور دامپزشکی و غیره در سالن غدیر اداره کل دامپزشکی استان گیلان تجلیل خواهد شد.
عاقبتی اذعان داشت: در هفته دامپزشکی سال گذشته نمایشگاهی در محوطه اداره کل دامپزشکی استان گیلان برگزار شد اما امسال این نمایشگاه به دلیل مشکلاتی از قبیل نداشتن فضای مناسب، نبود پارکینگ و سایر موارد برگزار نخواهد شد.
وی با بیان اینکه دامپزشکی در دو حوزه اقتصادی و بهداشتی نقش ایفا می کند، اذعان داشت: این سازمان با عملیات مبارزه ای که انجام می دهد باعث پیشگیری از وقوع تلفات و جلوگیری از خسارت های اقتصادی به دامدار می شود.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با یادآوری اینکه واکسیناسیون موجب کاهش ریسک پذیری سرمایه های دامی در کشور می شود، گفت: حفظ و حراست سرمایه های دامی کشور برعهده این سازمان است.
وی در ادامه با بیان اینکه انگل فاسیولا در سال باعث کاهش دو کیلو از وزن دام ( بز و گوسفند) می شود، افزود: ارزش اقتصادی کبدهای که سالانه در کشتارگاه ها به واسطه آلودگی های انگلی ضبط و معدوم سازی می شود دو هزار میلیارد ریال برآورد شده است.
عاقبتی با تاکید بر اینکه دامپزشکی نقش مهمی در بحث اقتصادی جامعه دارد، اظهارداشت: بررسی ها نشان می دهد هر 10 ریال سرمایه گذاری در حوزه دامپزشکی باعث جلوگیری از خسارت اقتصادی و پشگیری از بیماری ها به میزان 283 ریال می شود.
وی همچنین به نقش بهداشتی دامپزشکی اشاره کرد و گفت: این سازمان با عملیات واکسیناسیون و روش های مبارزه ای باعث کنترل بیمارهای دامی و همینطور بیماری های مشترک بین انسان و دام می شود.
مدیرکل دامپزشکی گیلان افزود: از مجموع هزار و 709 عامل بیماری زا 49 درصد یعنی 832 مورد بیماری مشترک بین انسان و دام هستند.
وی ادامه داد: از مجموع 156 بیماری نوپدید نیز 114 مورد بیماری مشترک بین انسان و دام شناخته شده اند.
ایشان فرموده اند « وی در ادامه با بیان اینکه انگل فاسیولا ... افزود: ارزش اقتصادی کبدهای که سالانه در کشتارگاه ها به واسطه آلودگی های انگلی ضبط و معدوم سازی می شود دو هزار میلیارد ریال برآورد شده است. »
دو هزار میلیارد ریال را به 300 هزار ریال (قیمت هر قطعه کبد گوسفند) تقسیم کنید. جواب حاصله مساوی با شش میلون و ششصد هزار کبد ضبظی در سال می شود. این رقم صحت دارد؟