معاون فنی بهداشت محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در آستانه عید سعید قربان به هموطنان توصیه کرد که دام را از مراکز زیر نظر سازمان دامپزشکی خریداری کنند.
مهندس سیدرضا غلامی در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: خرید دام باید از مراکز معتبر عرضه دام بهداشتی که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور است، صورت گیرد و ذبح دام در کشتارگاههایی که سازمان دامپزشکی معرفی میکند، انجام شود.
به گفته وی، کشتن دام در محیط خارج از کشتارگاه و در کوچه و خیابان از نظر بهداشتی صحیح نیست زیرا با این کار آلودگیهای محیطی به راحتی به گوشت منتقل شده و بهداشت عمومی را به خطر میاندازد.
غلامی همچنین گفت: در صورت درخواست سازمان دامپزشکی، بازرسان بهداشت محیط آمادگی همکاری با این سازمان در راستای کنترل و نظارت بهداشتی در امور ذبح و امور مرتبط با آن و عوامل محیطی را دارند.
وی در همین مورد افزود: در مناطق روستایی نیز بهورزان خانههای بهداشت با همکاری سازمان دامپزشکی آمادگی انجام این کنترل بهداشتی را دارند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تصریح کرد: اگر هموطنان بخواهند در منزل ذبح دام را انجام دهند باید نکات و توصیههای بهداشتی را رعایت کنند به طوری که توصیه میشود ذبح دام روی زمینی که آسفالت یا سنگ فرش بوده انجام شود تا شرایط شستشو راحتتر باشد و در صورت نبود سنگفرش یا آسفالت، حتما باید یک کیسه نایلونی را زیر دام قرار دهند و سپس روی آن ذبح انجام دهند.
مهندس غلامی افزود: باید فضولات و ضایعات بعد از ذبح در چاه فاضلاب یا در عمق خاک دفن شود. عمق این چاله باید حداقل نیم متر بوده و بر روی آن حتما باید خاک ریخته شود.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه افرادی که ذبح دام میکنند حتما باید کارت بهداشتی داشته باشند، خاطرنشان کرد: افرادی که دام را ذبح میکنند لباس، کفش یا چکمه مناسب داشته باشند و در هنگام کار حتما از دستکش بلند و مقاوم استفاده کنند.