حکیم مهر - دکتر مهدی خلج، رئیس سازمان دامپزشکی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران درخصوص خمیر مرغ گفت: بحث این است که سازمان دامپزشکی از کشتارگاهها و کارگاههای درجه الف حمایت میکند. در حال حاضر در حال تعامل با وزارت کشور برای جمعآوری زوائد مرغ از سطح شهر هستیم.
نظر سازمان استاندارد این است که از خوراک دام در تهیه خمیر مرغ استفاده میشود که درست نیست و در هیچ کجای دنیا این کار صورت نمیگیرد. همچنین در حال حاضر در تعامل با وزارت کشور برای جمعآوری مراکز استفاده از پسماند مرغ در سطح شهر هستیم.
دکتر خلج رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: سازمان دامپزشکی هم علاقمند به سلامت مردم است و در تعامل کامل با سازمان غذا و دارو است. سازمان دامپزشکی با سیستمهای قرنطینه و نظارتی و با قابلیت ردیابی که دارد به یک محصول، اجازه تولید میدهد. باید میدان را برای کار سالم مهیا کرد و با تبهکاران بهداشتی برخورد کرد. باید از آن دسته کارگاههایی که کار بهداشتی انجام میدهند، حمایت کرد.
دکتر خلج گفت: خمیر مرغ جمعآوری ضایعات و اسکلت مرغ و تبدیل آن به خمیر نیست، کشتارگاههای صنعتی بسیار رشد کرده البته هنوز رشد صد در صدی نداریم. در حال حاضر خمیر مرغ، از مرغهای دیرپزی است که سالم است. در آن دسته از کشتارگاههایی که زیر نظر سازمان دامپزشکی است، به هیچ عنوان، زوائد مرغ برای تهیه خمیر مرغ بکارگیری نمیشود، با این وجود تفاهمنامهای بین قائم مقام وزارت کشور و سازمان دامپزشکی به امضا رسیده تا با همکاری شهرداری مراکز عرضه محصولات غیربهداشتی گوشتی شهر تهران جمعآوری شده تا محصولی استاندارد فراتر از اتحادیه اروپا ارائه شود.
دکتر خلج گفت: فیلمی از مراکز تولید استاندارد خمیر مرغ در جلسهای که با حضور دکتر دیناروند رئیس سازمان استاندارد داشتیم نمایش داده شد که نظر دکتر دیناروند این بود که حتی میتوان این محصول را به طور مستقیم مصرف کرد و خورد. بنابراین سازمان دامپزشکی کشور از تولید و اقتصاد بهداشتی حمایت میکنیم و بعضی سختگیریها موجب شکایت صنعتگران از ما میشود.
سازمان دامپزشکی برای جلب اعتماد سازمان غذا و دارو تلاش زیادی انجام داده است. مراکز استاندارد ما از مرغ دیرپز برای تهیه خمیر مرغ استفاده میکند.
دکتر خلج اطمینان خاطر داد: سازمان دامپزشکی هیچ مشکلی برای سرکشی و بازرسی سرزده از مراکز استاندارد تولید خمیر مرغ ندارد.
رنگ خمير مرغ نشاندهنده محتويات آن است.تمام خمير مرغهاي توليدي صورتي هستند فلذا از اسكلت مرغ درست مي شوند ......................................................
دکتر خلج: تمام فرآیندهای سازمان دامپزشکی باید مطالعه و مهندسی مجدد شود.
اين فرهنگ بازرسي سرزده اخيراً خيلي مد شده و همه مديران كل استانهاشروع به اين. كار كرده اند، اگر مسول بهداشتي يك مركز توان و قدرت إجرائي كافي را داشته باشد ، بازرسي مستمر ميشود و باعث تضمين سلامت پايدار اما بازرسي سرزده يعني حضور و اجراي قانون انهم بطور ناگهاني و غير مستمر. متاسفانه اكثر صاحبين كارخانه ها يا خود عضو سازمانهاي نظارتي پرنفوذ هستند و يا دوستان (حاجي ها) را در اون سازمانهاي بسيار با نفوذ دارند كه تنها با يك تلفن نتايج ازمايشهاي بار الوده به سالمونلا از فايل شركت ناپديد مي شود و ازمايشات دوباره انجام شده و اين بار همه چيز أرام و طبق استاندارد ميشود. و اين وسط فقط مسول فني بدبخت ميشود چوب دو سر نجس. تا اين اشنا بازيها و اعمال نفوذها هست هيچ فرقي إيجاد نميشود.
دوستان پاک کردن صورت مساله راحت ترین راهه. وقتی خمیر مرغ تو اروپا هم استفاده میشه باید ایستاد و به وضعیت بهداشتش رسیدگی کرد نه اینکه کلا همه چیز رو کنار گذاشت. این کار در نهایت ممکنه بازار بسیار بی سامان تری را در پی داشته باشه. در نهایت آرزو میکنم تصمیمی سنجیده و منطقی اتفاق بیوفته
در اروپا از خمير مرغ استفاده مي كنند نه خمير اسكلت مرغ.خمير مرغ شكلاتي رنگ است و خمير اسكلت(تازه اگر فقط اسكلت باشد) صورتي رنگ مي باشد.در تمام كارتنهاي خمير اسكلت ،خمير كامل مرغ درج مي شود.دم خروس را باور كنيم يا قسم حضرت عباسو
از دوستان تقاضا داریم بجای تاکید به عدم استفاده از خمیر مرغ برای بهبود کیفیت آن و تضمین بهداشت خمیر مرغ تولیدی راهکار ارایه کنند. می توان با یک نظارت مدون و مستمر این مشکل را حل کرد تا هم بهداشت جامعه حفظ شود و هم صنایع فراورده های پروتئینی ما آسیب نبینند
راهكارش همان است كه بزرگي گفته: تبهكاران اصلي را بايد در جاي ديگري جستجو كرد.تا زمانيكه اين امر اتفاق نيفتد ارائه هر راهكاري بيهوده است .............................
مثلا عرضه گوشت در قصابی ها و مرغ فروشی های حاشیه خیابان ها خیلی تحت کنترل و نظارت هستند که ادعا میکنیم خمیر مرغ تحت نظارت است؟ آخه با چه استدلالی؟ پیدا شدن انگشت دست انسان در همبرگر رو یادمون باشه اون هم در یک کاخانه اتفاق افتاده بود«
همکار عزیز به نکته خوبی اشاره کرده اند.آقای دکتر خلج انتصابات خوبی در سطح سازمان داشته اند که مدیران سالم و قوی هستند،امیدوارم این مورد در سطوح میانی و بخصوص استانهای بزرگ مثل تهران تسری پیدا کند. تا زمانیکه سلامت کاری در بدنه پایین وجود نداشته باش تمام راهها و شیوه ها منجر به شکست خواهد شد.فی الواقع شلوغ کاران اصلی و تبهکاران اصلی را باید در جای دیگری جستجو کرد که پیدا کردن این جماعت خائن به سلامتی مردم براحتی قابل شناسایی هستند.مگر می شود ضامن سلامتی مردم از بیت المال حقوق بگیرد و به متخلفان بهداشتی مشاوره بدهد.اینهم بیزینسی برای عده ای شده که روز بروز در حال توسعه است.کتمان کردن این موضوع پاک کردن تمام صورت مساله هاست.ازآقای دکتر خلج به عنوان یک شهروند تقاضا داریم موضوع تبهکاران اصلی و شلوغ کاران اصلی را به جد پیگیر باشد.هر چند کار بسیار سختی می باشد
من زیاد به برخورد با شلوغ کاران و تبهکاران اصلی امیدوار نیستم.اتفاقا ......................... یکی از شلوغ کارترین و تبهکارترینها کشف شد، به جای اینکه برخورد کوبنده ای با وی صورت گیرد به جایگاه بهتری آورده شد تا با شلوغ کاری و تبهکاری اصلی زیر زمینی به اتفاق دوستان تبهکارش بیزینس کند و مرغ خرید و فروش کند.
نیازی به سانسور و نقطه چین نیست.این آقا ............. از استان ........... می باشند که معلق بازی و شیتیل بازی وی در طول خدمت در استان ............ بیست جلد کتاب 200 صفحه ای می شود که کارهای غیر قانونی و تخلف و تبهکاریش در ............. 8 جلد می شود.هی سانسور کن.فقط مردمان آمریکای لاتین نمی دونند.این هم سانسور کن
اي بابا ! دو ميليارد تومن هم شد پول.يحتمل تك خوري كرده و زيرآبشو زدند .......................................... حالا بدويد دنبال تبهكاران
آقای دکتر خلج خدا قوت.یه سوالی از محضر شما دارم .چطور وقتی یک مدیر خمیر مرغ سالمونلا مثبت را به خورد مردم می دهد مجدد مورد اطمینان شما قرار گرفته و مجدد سکان مدیریت یک استان به وی سپرده می شو؟چه توقعی می توان از چنین فردی داشت؟؟؟بزرگواری بفرمایید در انتصبات مدیران از منتقدین دلسوز همان تشکیلات نظر بخواهید تا با سپردن امانت مناصب به اهلش،شاهد ارتقائ سطح بهداشت جامعه باشیم.
درود بر دکتر خلج .برخورد یکسان با تولید کنندگان سالم و ناسالم نهایت بی عدالتی است و ظلم به افرادی است که محصول سالم و بهداشتی تولید می کنند .امیدوارم این طرز تفکر به کلیه سازمانهای ناظر تسری پیدا کند .
دكتر احمدي جان! تمام مرغهاي توليدي كشتارگاهها بخاطر چيلر لعنتي سالمونلا مثبت هستند،چه برسد به خمير مرغ توليدي از اون مرغها.به نظرم آقاي مد نظر شما جزو تبهكاران اصلي نبوده.يا خيلي آگاه بوده يا جزو تبهكاران فرعي.از دامپزشك بعيده كه ندونه مرغهاي ايراني سالمونلا منفي هستند
به نظرم راهکارهای برخورد با شلوغ کاران و تبهکاران اصلی باید جدی گرفته شود.یا تیر باران شوند یا .......................... برای اینها در نظر گرفته شود.
این تقاضاها از دکتر خلج نشاندهنده اعتبار و وزن ایشان می باشد.من هم به عنوان یک دامپزشک از ایشان تقاضامندم با جدیت تمام روی محموله معدومی کار شود.متاسفانه در بعضی از استانها معدوم سازی بر روی کاغذ و صورتجلسات می باشد و محموله ها دوباره به گردش غذایی وارد می شوند.