حکیم مهر - دکتر مهدی خلج، رئیس سازمان دامپزشکی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران درخصوص خمیر مرغ گفت: بحث این است که سازمان دامپزشکی از کشتارگاهها و کارگاههای درجه الف حمایت میکند. در حال حاضر در حال تعامل با وزارت کشور برای جمعآوری زوائد مرغ از سطح شهر هستیم.
نظر سازمان استاندارد این است که از خوراک دام در تهیه خمیر مرغ استفاده میشود که درست نیست و در هیچ کجای دنیا این کار صورت نمیگیرد. همچنین در حال حاضر در تعامل با وزارت کشور برای جمعآوری مراکز استفاده از پسماند مرغ در سطح شهر هستیم.
دکتر خلج رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: سازمان دامپزشکی هم علاقمند به سلامت مردم است و در تعامل کامل با سازمان غذا و دارو است. سازمان دامپزشکی با سیستمهای قرنطینه و نظارتی و با قابلیت ردیابی که دارد به یک محصول، اجازه تولید میدهد. باید میدان را برای کار سالم مهیا کرد و با تبهکاران بهداشتی برخورد کرد. باید از آن دسته کارگاههایی که کار بهداشتی انجام میدهند، حمایت کرد.
دکتر خلج گفت: خمیر مرغ جمعآوری ضایعات و اسکلت مرغ و تبدیل آن به خمیر نیست، کشتارگاههای صنعتی بسیار رشد کرده البته هنوز رشد صد در صدی نداریم. در حال حاضر خمیر مرغ، از مرغهای دیرپزی است که سالم است. در آن دسته از کشتارگاههایی که زیر نظر سازمان دامپزشکی است، به هیچ عنوان، زوائد مرغ برای تهیه خمیر مرغ بکارگیری نمیشود، با این وجود تفاهمنامهای بین قائم مقام وزارت کشور و سازمان دامپزشکی به امضا رسیده تا با همکاری شهرداری مراکز عرضه محصولات غیربهداشتی گوشتی شهر تهران جمعآوری شده تا محصولی استاندارد فراتر از اتحادیه اروپا ارائه شود.
دکتر خلج گفت: فیلمی از مراکز تولید استاندارد خمیر مرغ در جلسهای که با حضور دکتر دیناروند رئیس سازمان استاندارد داشتیم نمایش داده شد که نظر دکتر دیناروند این بود که حتی میتوان این محصول را به طور مستقیم مصرف کرد و خورد. بنابراین سازمان دامپزشکی کشور از تولید و اقتصاد بهداشتی حمایت میکنیم و بعضی سختگیریها موجب شکایت صنعتگران از ما میشود.
سازمان دامپزشکی برای جلب اعتماد سازمان غذا و دارو تلاش زیادی انجام داده است. مراکز استاندارد ما از مرغ دیرپز برای تهیه خمیر مرغ استفاده میکند.
دکتر خلج اطمینان خاطر داد: سازمان دامپزشکی هیچ مشکلی برای سرکشی و بازرسی سرزده از مراکز استاندارد تولید خمیر مرغ ندارد.