مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: گوشتهای ارزان قیمتی که در برخی نقاط کرمانشاه فروخته میشود، غیر بهداشتی نیست، اما با موادی مانند سنگدان مرغ مخلوط میشوند و به همین دلیل ارزانتر به فروش میرسند.
دکتر نادر پرور در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، اظهار کرد: در برخی نقاط شهر کرمانشاه گوشت هایی عمدتا به صورت چرخ شده و با قیمت ارزان به فروش میرسد که از لحاظ بهداشتی مشکلی ندارند.
وی تنها مشکل این گوشتها را مخلوط شدن آنها با موادی مانند سنگدان مرغ دانست و یادآوری کرد: ما بهداشت این گوشت ها را بررسی میکنیم و از این نظر مشکلی ندارند، اما چون با مواد دیگری مخلوط و به فروش میرسند، فروش آنها با نام گوشت تقلب محسوب میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه معتقد است: استفاده از گوشتهایی که با سنگدان مرغ مخلوط شده حتی در رستوارنها نیز رخ میدهد و ممکن است کباب کوبیدهای که به مردم داده میشود، گوشت خالص نباشد.
به گفته پرور، اگر این گوشتهای ارزان حاصل مخلوط شدن سنگدان مرغ و گوشت باشند، باید قیمت واقعی آنها پایین تر از چیزی باشد که هم اکنون به فروش میرسد و از همین رو برخورد با این تقلب و گرانفروشی در حوزه دستگاههای نظارتی از جمله تعزیرات حکومتی و بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت است.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه عنوان کرد: جایی که موضوع بهداشت فرآوردههای گوشتی در میان باشد دامپزشکی حضور دارد و ما موارد متعددی نیز از برخورد با مراکز عرضه گوشتهای غیربهداشتی داشته ایم و تعدادی از واحدهای متخلف نیز پلمب شدهاند.
وی یادآوری کرد: ما آماده ایم از این گوشتها نمونه برداری کنیم و اگر تقلب و ادغام گوشت با سنگدان مرغ مشخص شد، مراتب را به مراجع نظارتی اطلاع دهیم.
پرور با بیان اینکه بریا برخورد با عرضه فرآوردههای گوشتی غیرمجاز باید اکیپی از دستگاههای مختلف از جمله اجرائیات شهرداری، دانشگاه علوم پزشکی، تعزیرات، بازرسی و نظارت صنعت معدن و تجارت، نیروی انتظامی و ... تشکیل شود، تصریح کرد: ما نیز در حوزهای که وظیفه داریم همکاری خواهیم داشت.
وی سه نقطه پشت میدان آزادی، شهرک آبادانی و مسکن و میدان وزیری کرمانشاه را نقاط پرخطری دانست که نیاز است اکیپهای ثابتی در این مناطق حضور داشته باشند.
به گفته این مسئول، اگر اکیپ ثابت وجود نداشته باشد، پس از اینکه اکیپ محل را ترک کند، افراد متخلف باز فعالیت خود را ادامه خواهند داد.
آقاي دكتر به مطلب مهمي اشاره كرده اند.بار ميكربي سنگدان با توجه به وضعيت كشتارگاهها بسيار بالاتر از گوشته و حتي تاريخ مصرفش ٤٨ ساعته
سنگدان بخش خوب تقلب در گوشت است. مواظب چیزهای بدتر بایستی باشیم. ضمنا موضوعات رو ساده نگیریم و گرنه اینهم اگر مثل خمیر مرغ در جامعه طرح شد اون وقته که سازمان توی موضع انفعال دست و پا بزنه و بعدش هم هیچ. وقتی مدیرکل براحتی زیر با این مسئله میره از بازرس چه انتظار؟؟؟
مگر آقای مدیر کل اطلاع ندارند که برابر ضوابط سازمان دامپزشکی کشور ، تهیه گوشت چرخ کرده به دور از چشم مشتری تخلف بوده و باید توقیف شود. لزومی به آزمایش ندارد. فقط مراکز پروانه دار دارای مسئول بهداشتی اجازه تولید گوشت چرخ کرده یسته بندی شده را دارند.
آقای مدیر کل بهتر از همه همه چیز را می دانند و می خواهند با لوث کردن موضوع در مقابل واحدهای متخلف پروانه دار(و یقین دارم که اصلا این واحدها را نمی شناسند) موضوع را از بهداشتی به سمت تدلیس هدایت کنند.مطمئن باشید اگر چندتا قصاب اینکار را می کردند پوستش را شخصا می کند.ایشان یحتمل دنبال قاعده فرار به جلو هستند
پس منتظر ورود سازمان غذا و دارو به این مشکل هم باشیم. این که موضع دامپزشکی بود. البته بعد که استاندارد و غذا و دارو وارد شدند ما دستپاچه نشیم!!!!
یعنی حرف به این حد غیر علمی در مورد گوشت چرخ کرده، از یک مدیر بسیار بعید است. امیدوارم سازمان دامپزشکی با برگزاری کارگاه های بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانش مدیران خود را در زمینه مفاهیمی همچون بهداشت و ایمنی مواد غذایی افزایش دهد تا شاهد مصاحبه هایی این چنینی نباشیم. پیشنهاد می کنم سازمان دامپزشکی شرکت در کارگاه های ایمنی مواد غذایی و البته دریافت نمره قبولی در این کارگاه ها را پس از یک آزمون کتبی، برای مدیران اجباری نماید.
دکتر دباغ عزیز! ایکاش چند سالی مسوول فنی بودین تا متوجه عمق فاجعه می شدید.متاسفانه ادارات دامپزشکی برای خدمت رسانی برای مردم نیست. .............................................. جنابعالی فکر می کنید اینها دانش و علم ندارند اما متاسفانه استاد ایمنی مواد غذایی هستند. ...................................................... در حالیکه جوانهایی در این سرزمین هستند که حاضرند با حقوق کارگری برای میهن و مردم خود خدمت کنند.
احتراما باید توجه داشت که استفاده از احشا در فرآورده های گوشتی تقلب محسوب می شود اما به این معنا نیست که از لحاظ بهداشتی مخاطرتی بهمراه ندارد! درواقع سنگدان که جزئی از دستگاه گوارش است بارمیکروبی گوشت چرخ کرده را افزایش می دهد و از این لحاظ بسیر حائز اهمیت است. حتی در مورد سویا هم باید توجه داشت که اضافه شدن آن به گوشت چرخ کرده تقلب محسوب می شود و بازهم از دیدگاه بهداشت حائز اهمیت است زیرا می تواند آلرژن باشد. همچنین در رابطه با بافت های دستگاه عصبی مرکزی نیز همینطور است، درست است که بعنوان خوراک در اغذیه فروشی ها مورد استفاده قرار می گیرد اما از حیث احتمال انتقال BSE حائز اهمیت است و تقلب محسوب می شود. حتی ازحیث اینکه بافت اضافه شده در لیبل محسوب ذکر نشده و یا مصرف کننده از ان مطلع نیست جزء مصادیق تقلب است که سازمان دامپزشکی باید بازرسی ها و نمونه گیری های دوره ای را انجام دهد بر خلاف این اظهار نظرهای غیر علمی!!!