حکیم مهر - معاون دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور گفت: طبق بررسی های انجام شده، آنتی بیوتیک باقیمانده در فراورده های خام دامی کشور کمتر از حد مجاز است.
به گزارش ایرنا، دکتر فرحمند صالح زاده روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: هم اکنون تمام فراورده های خام دامی تولید شده در کشور از نظر آنتی بیوتیک باقیمانده در آن تحت نظارت و کنترل است.
وی خاطر نشان کرد: ممکن است بخشی از آنتی بیوتیک های مصرف شده برای درمان بیماری های دام و طیور، در لاشه دام و یا طیور و همچنین شیر باقی بماند، اما مقدار آن نباید از حد مجاز و شاخص های بین المللی بیشتر باشد.
وی بدون اشاره به آماری در این زمینه اظهار کرد: در این راستا میزان آنتی بیوتیک موجود در فراورده های خام دامی در تمام نقاط کشور سنجش شده و این میزان از سطح مجاز کمتر بوده و تهدیدی برای مصرف کننده به شمار نمی رود.
وی ادامه داد: طرح پایش باقی مانده سموم و آنتی بیوتیک ها در فراورده های خام دامی حدود شش سال است که در کشور انجام می شود.
صالح زاده تاکید کرد: از سوی دیگر هم اکنون با تولید مرغ های بدون آنتی بیوتیک و همچنین تخم مرغ بدون آنتی بیوتیک در کشور، به دنبال گسترش عرضه فراورده های بدون آنتی بیوتیک هستیم.
با سلام. متاسفانه تحقیقات مستقل که توسط مراکز دانشگاهی و پژوهشگاه های کشور انجام گرفته اند، فرمایش آقای دکتر صالح زاده را تایید نمی کنند. ارجاع می دهم ایشان را به مقاله ((بررسی میزان باقیمانده آنتی بیوتیک های خانواده تتراسایکلین در شیرهای پاستوریزه شهر تهران به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا)) در مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ارتش سال یازدهم، شماره چهارم، صفحات 323-318 زمستان 1392 که نشان می دهد 8.93 از شیرهای پاستوریزه شهر تهران، تتراسایکلین بیش از حد مجاز داشته اند. همچنین مقاله دو قسمتی ((باقی مانده ضد میکروب ها در مواد غذایی با منشا دامی و اثرات آن در بهداشت عمومی)) به ویژه بخش دوم آن که به عنوان مقاله بازآموزی در شماره های هشتم و نهم سال 1390 در مجله نظام دامپزشکی به چاپ رسیده است. در بخش دوم این مقاله سعی شده است که تا حد امکان، به پژوهش های انجام شده در کشور در زمینه باقی مانده ها در گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ اشاره شود. در این زمینه توسط استاد دکتر کریم و همکاران نیز در فرهنگستان علوم، مقاله جالبی کار شده است. به هر حال، شرط رفع مشکلات در اولین گام این است که آنها را صادقانه و شجاعانه پذیرا باشیم، سپس برای رفع آنها برنامه اجرایی و زمان بندی شده بدهیم. انکار مشکلات، راه حل برطرف کردن آنها نیست. همین فرداست که وزیر بهداشت، موضوع وضعیت نا به سامان باقیمانده آنتی بیوتیک ها در گوشت و مرغ و شیر را هم رسانه ای کند، آنوقت دوباره سازمان دامپزشکی در موضع انفعال قرار گیرد. در مورد باقیمانده آنتی بیوتیک ها در مرغ و تخم مرغ نیز اخیرا یک بررسی انجام داده ام که به امید خدا، پس از چاپ در یکی از مجلات علمی-پژوهشی کشور، نتایج آن را ارایه خواهم داد. به هر حال، شخصا امیدوارم با مدیریت جدید سازمان دامپزشکی، مدیران ستادی سازمان به جای مصاحبه هایی با ترجیع بند ((همه چی آرومه، من چقدر خوشبختم!!))، با ارایه مستندات قابل دفاع، برنامه و راهکار و نقشه راه، صادقانه بگویند که اکنون وضعیت بهداشت مواد غذایی در کدام نقطه قرار دارد و قرار است مثلا در چهار یا پنج سال آینده در کجا باشد. کلی گویی هایی این چنینی فقط به اعتبار علمی سازمان در چشم کارشناسان لطمه می زند.
كنتور نداره كه لامصب!!
با فرمایش دکتر دباغ مقدم موافقم
مسئولیت چه میکنه!!! وقتی پست نداریم همه چیز خرابه وقتی دارای مسئولیت و عنوان میشویم همه چیز عالیه من چقدر خوشحالم البته منظورم به ایشون نبودها کلا گفتم
جناب اقای دکتر صالح زاده من شما را میشناسم به خدا ادم شریفی هستید و خدمت گزار ولی فرمایشات شما یک طرف واقعیت یک طرف .........................................
جناب آقای دکتر صالح زاده با توجه به اینکه مرغدارها از ابتدا تا پایان دوره حتی با وجود سالم بودن جوجه ها انتی بیوتیک میدهند جنابعالی براساس کدام کار تحقیقاتی ،علمی ونظارتی به این نتیجه رسیده اید ؟
به دكتر صالح زاده گير ندين، ............................ من شك ندارم ايشان جيره هاي غذايي نيمچه را ديده اند .........................................
آقاي دكتر صالح زاده در همين وب سايت خبري حكيم مهر اين عنوان هنوز در صفحه اول وجود دارد: ابراز نگرانی از مصرف زیاد آنتیبیوتیک در صنعت طیور ، اخر ما دم خروس را بايد باور كنيم يا ؟؟؟؟؟؟
اقاي دكتر دباغ عزيز
البته این که ناظر بی طرف گرامی، مقاله هایی را که اینجانب نام برده ام، مطالعه نفرموده اند و صرفا نظری داده اند که نظری هم داده باشند!! از نوع نظر دادن ایشان کاملا مشخص است. ناظر بی طرف جان، در متن همان مقالات، سایر مطالعات به طور کامل آمده است:
سپاسگزار زحمات و دلسوزی های دکتر دباغ مقدم عزیز هستم (جوابیه جامع و بی نقص و حرف دل اینجانب به عنوان یک دامپزشک بود)
با سلام خدمت همکاران عزیز، در خصوص اظهارات آقای دکتر صالح زاده بنظرم می رسد آنچه می تواند باعث اعتماد و اطمینان افراد در جامعه شود ارائه آمار های صحیح و بیان دلایل احتمالی بروز آن ها و یا علل کاهش و افزایش موارد و اقدامات انجام شده است. بنابراین برداشت های نادرست از بیان کلی این قبیل موارد می تواند رخ دهد. بنظرم در این رابطه سخنان آقای دکتر دباغ تا حدی گویا می باشد بدین معنی که مطالعات جسته گریخته توسط افراد مختلف دانشگاهی حاکی از وجود بقایای دارویی است و در این شکی نیست. منتهی تعداد و یا درصد موارد غیر مجاز بر اساس تعداد نمونه ها ، روش های سنجش و یا مواردی از این قبیل می تواند نوسان داشته باشد و در ضمن آنچه شاید مورد استفاده و مفید از این مصاحبه باشد این است که سازمان بعنوان متولی امر مدت شش سال است درگیر این مطالعات است و به نوعی می خواهد افراد جامعه را از سلامت مواد غذایی مصرفی مطمئن نماید که البته امری لازم است چون هراس ایجاد کردن در جامعه ای مثل کشور ما کار ساده ای شده ولی برطرف کردن این ترس و هراس ها به مراتب دشوارتر است. در حال برای همه آرزوی موفقیت و خدمت بیشتر دارم. با تشکر- دکتر علی رسولی
باید از دکتر صالح زاده بپرسید این حد آستانه ای که شما می گویید چقدره که میزان آنتی بیوتیک از آن کمتر است!!؟درصورتی که withdraval time رعایت نمیشه!!