حکیم مهر - براساس نتایج یک پایان نامه رشته علوم دامی در دانشگاه رازی کرمانشاه مشخص شد: افزودن فلفل قرمز به عنوان یک منبع طبیعی رنگدانه در جیره غذایی مرغ تخم گذار، باعث بهبود رنگ زرده تخم مرغ می شود.
سامان صادقی دهبنه دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته علوم دامی گرایش تغذیه دام و طیور دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه در پایان نامه خود که با راهنمایی دکتر محمد مهدی معینی تدوین کرده است به بررسی تاثیر سطوح مختلف گل همیشه بهار و فلفل قرمز بر رنگ زرده تخم مرغ، عملکرد تولیدی و برخی متابولیت های خونی طیور تخم گذار پرداخته است.
براساس نتایج به دست آمده در این پایان نامه، افزودن فلفل قرمز به عنوان یک منبع طبیعی رنگدانه، می تواند باعث بهبود رنگ زرده تخم مرغ شود.
هدف از انجام این تحقیق؛ بررسی اثرات سطوح مختلف گل همیشه بهار و پودر فلفل قرمز به عنوان منابع افزودنی رنگیزه دار در مقایسه با جیره مرسوم تجاری در مرغهای تخم گذار نژاد لگهورن سویه، های لاین می باشد.
به این منظور، تعداد 90 قطعه تخم مرغ در دوره دوم تخم گذاری به پنج تیمار آزمایشی تقسیم شدند و هر تیمار شامل سه تکرار و هر تکرار شامل شش مرغ بود.
صفات عملکردی در این پژوهش که شامل درصد تولید تخم مرغ، میانگین وزن تخم مرغ، مصرف خوراک روزانه، ضریب تبدیل خوراک و توده تخم مرغ بود، در طول شش هفته اندازه گیری شد.
هم چنین صفات کیفی تخم مرغ در این پژوهش شامل کیفیت سفیده، کیفیت پوسته، شاخص شکل تخم مرغ، شاخص شکل زرده و رنگ زرده ی تخم مرغ و صفات خونی که شامل شمارش گلبول های سفید و متابولیت های خون می باشد، اندازه گیری شد.
بر اساس بررسی های به عمل آمده در این پایان نامه، از نظر صفات عملکردی و صفات کیفی تخم مرغ هیچ گونه تفاوت معناداری وجود نداشت، اما برای رنگ زرده تفاوت معنی داری وجود داشت. بالاترین رنگ زرده در روزهای مربوط به تیمار 2 درصد پودر فلفل قرمزو کم ترین رنگ زرده مربوط به گروه شاهد بود.
در خاتمه این پایان نامه نشان داد که سطوح مختلف گل همیشه بهار و پودر فلفل قرمز بر روی گلوکز خون، اسید اوریک، کلسترول تام، LDL، HDL ، Ca، P، AST، ALT تاثیر معنی داری نداشت و گروه های آزمایشی بر روی گلبول های سفید خون تاثیر معنی داری نداشت و درصد ائوزینوفیل در گروه های آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد، به طور معنی داری کاهش یافت.