حکیم مهر - معاون سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت : بعد از سپردن کار تنظیم بازار اقلام پروتئینی به وزارت بازرگانی، ستادی تشکیل شد که در اولین قدم برای هماهنگی کارهای آن، درخواست شد که رییس سازمان دامپزشکی و مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، عضو کارگروه تنظیم بازار داخلی وزارت بازرگانی بشوند تا تصمیم گیری ها برای این اقلام، منطبق با نظر این دو دستگاه باشد.
قبله گفت: در آن زمان قیمت گوشت قرمز به شدت بالا و فشار زیادی بر مردم وارد بود. در نهایت بنا بر این شد که واردات دام زنده در استانهای مرزی شکل گیرد. بر همین اساس برای اینکه دام زنده ورود به داخل نکند، قرار بر این شد که در کشتارگاههای مرزی کشتار شود و گوشت آن به داخل بیاید.
وی تصریح کرد: باید با قاطعیت گفت که هرگونه واردات دام زنده در استانهای مرزی کشور، با نظر نمایندگان سازمان دامپزشکی که در کارگروه تنظیم بازار حضور داشته اند، بوده است. ضمن اینکه در برخی از استانها، این نمایندگان اجازه ورود دام زنده را صادر نکردند.
قبله گفت: در بحبوحه ای که گوشت گران بود، واردات دام زنده به تهران می توانست بازار را متعادل کند؛ اما بنا به دلایلی سازمان دامپزشکی این اجازه را صادر نکرد. بنابراین واردات هر دام زنده ای به کشور بنا به اجازه سازمان دامپزشکی بوده است؛ بنابراین واردات، عامل تب برفکی نیست.
این عضو کارگروه تنظیم بازار خاطرنشان کرد: به نظر می رسد در همه جای دنیا رفت و آمد دام زنده صورت می گیرد؛ اما هیچ جای دنیا بیماریهای دامی به این راحتی شیوع پیدا نمی کند. ضمن اینکه در طول کل سال، تعداد راس دام زنده زیاد نبوده است که به این سرعت گفته می شود که تب برفکی آمده است؛ در غیراین صورت باید در بنیه علمی سازمان دامپزشکی تجدیدنظر شود.
وی اظهار داشت: همه جا می توانند قرنطینه بگذارند و واردات دام کنترل شود تا اگر دامی بیماری دارد؛ برگشت شود. به هرحال گوشتی که از طریق مباشران وزارت بازرگانی وارد شده است، با تسهیلاتی بوده که از سوی نمایندگان سازمان دامپزشکی فراهم شده است و بعید می دانم که واردات عامل تب برفکی باشد.