به گزارش پارسینه، عضو هیئت علمی گروه زیست فناوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی گفت: برای تشخیص محصولات ارگانیک از محصولات معمولی هیچ راه حل غیر آزمایشگاهی از قبیل تمایز رنگ، بافت و غیره وجود ندارد.
دکتر سید مهدی زیارت نیا با اشاره به اینکه تشخیص محصولات ارگانیک از محصولات معمولی برای بیشتر مردم میسر نیست، اظهار داشت: در واقع اختلاف اصلی محصولات ارگانیک و غیر آن، در کیفیت آنهاست و می توان گفت که این محصولات هیچ مشخصه ظاهری ندارند و فقط به وسیله آنالیز و تجزیه آزمایشگاهی قابل تشخیص هستند.
وی سوء استفاده ابزاری از عنوان ارگانیک را یکی از تقلبات شایع در فروش محصولات غذایی مختلف عنوان کرد و متذکر شد: در برخی از موارد محصولاتی که با عنوان ارگانیک در بازار به فروش می رسند، در واقع دارای باقیمانده سموم و یا هورمون های رشد مختلف هستند.
مدیر امور پژوهشی و تحصیلات تکمیلی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی در ارتباط با وجوه تمایز نگهداری غذاهای ارگانیک با دیگر محصولات خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در تولید این محصولات از آنتی بیوتیک و یا سموم آفت کش استفاده نمی شود ماندگاری آنها کاهش پیدا می کند، بنابراین پیشنهاد می شود مصرف کنندگان تنها به اندازه نیاز خود این محصولات را خریداری کرده و در مدت کوتاهی به مصرف برسانند.
زیارت نیا با بیان اینکه تولید محصولات ارگانیک به لحاظ هماهنگی با محیط زیست اهمیت فراوانی دارد، ادامه داد: این محصولات حاصل یک سیستم کشاورزی سالم هستند که تکیه بر بازیافت منابع و حفظ تنوع زیستی دارد لذا نه تنها غذا بلکه محیط زیستی پاک و بدون آلودگی را به ارمغان آورده و سبب ارتقا سطح سلامت جامعه می شود.