معاون مدیر امور طیور و زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: احیای روش سنتی پرورش مرغ بومی با توجه به این که مرغ بومی و تولیدات آن نیاز به واحد کوچکی برای تولید دارند و نیاز به تکنولوژی برای نگهداری ندارند.
اکبر اصغررضایی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: گرچه هدف از نگهداری مرغ بومی تولید پروتئین با استفاده از ضایعات کشاورزی و مازاد در روستا است، امّا با حفظ این هدف می توان با تشکیل گله های بزرگتر در مرغداری ها و با تجهیزات بهتر و بیشتر و ... در راستای اشتغالزایی و پیشرفت مرغ بومی گام های موثرتری برداشت.
وی تصریح کرد: درآمد جنبی پرورش مرغ بومی می تواند در اقتصاد خانوار روستایی دارای اهمیت باشد و برای تغذیه آنها از منابع غذایی ساده موجود در منطقه و پَس مانده های غذایی و ضایعات محصولات زراعی بهره برداری بهینه کرد.
اصغررضایی ادامه داد: تولیدات طیور بومی به عنوان محصول ارگانیک که بدون استفاده از دارو پرورش یافته اند در میان مصرف کنندگان مقبولیت بیشتری دارد.
معاون مدیر امور طیور و زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: تولید گوشت مرغ بومی در استان 1600 تن برآورد شده است.
اصغر رضایی گفت: تبریز، آذرشهر، آسکو، اهر و مرند از شهرستان های برتر استان در پرورش مرغ بومی شناخته شده اند.
وی افزود: تولید و سرعت رشد مرغ های بومی مانند هیبریدهای صنعتی نبوده و به لحاظ طعم و مزه گوشت از مزیت خوبی برخوردارند.
معاون مدیر امور طیور و زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: سالانه بیش از 5000 تن تخم مرغ بومی در استان تولید می شود.
اصغر رضایی تاکید کرد: حفظ ذخایر پُر ارزش ژنتیکی مرغ های بومی، بهبود تغذیه روستاییان، ایجاد اشتغال و بهبود درآمد آنان را باید از مهم ترین مزایای پرورش مرغ بومی قلمداد کنیم.