نائبرئیس جامعه دامپزشکان ایران در گفتگو با روزنامه شرق در رابطه با واردات گوشت بوفالوی هندی گفت: سالهاست که واردات گوشت هندی به کشور ممنوع بوده است، زیرا کیفیت آن بسیار پایین بوده و از لحاظ بهداشتی نیز با مشکل روبهروست. تنها دلیل اینکه مجددا واردات آن به کشور مطرح شده است، دلایل اقتصادی میتواند باشد.
وی در پاسخ به شائبههایی پیرامون واردات گوشت بوفالو هندی برای تولید سوسیس و کالباس گفت: گوشت بوفالو برای واردات به کشور مجوز نداشته، مگر اینکه در دوسال اخیر اقدام به واردات آن شده باشد. مشکل اینجاست که با توجه به فقر پروتئینی که در کشور وجود دارد، نمیتوانیم بگوییم اگر گوشتی وارد کشور شد، برای مصارف خانوار وارد قصابیها نمیشود.
دکتر پیام محبی ادامه داد: قیمت گوشت بوفالو در جهان به سبب کیفیت پایین و آلودگیهای انگلی و احتمال مبتلابودن آن به جنون گاوی، نصف قیمت جهانی گوشتهای دیگر است. بوفالو در مزرعه پرورش نمییابد که نسبت به سلامت آن اطمینان حاصل کنیم. بهعلاوه آنکه هندوستان کشوری آلوده است و گوشت هندی در این کشور نیز با قیمت پایینتر از سایر گوشتها به فروش میرسد.
نائبرئیس جامعه دامپزشکان ایران تصریح کرد: متاسفانه وقتی گوشت وارد کشور میشود نظارت کافی روی توزیع آن وجود ندارد و نمیتوان روند توزیع آن را مورد بررسی قرار داد، در نتیجه بهتر است که در مبادی ورود جلوی واردات این گوشت به کشور گرفته شود.
دکتر محبی با بیان اینکه قطعا دلایل اقتصادی پشت مسئله وجود دارد، تأکید کرد: حملونقل گوشت هندی به داخل کشور ارزان است و قیمت آن نیز در مقایسه با گوشت برزیلی که برای جبران کمبود فراوردههای گوشتی به کشور وارد میشود، پایینتر است. به این دلیل کاملا واضح است که انگیزههای اقتصادی برای واردات آن وجود دارد.