
شاهرخ رنجبر بهادری متخصص انگلشناسی دامپزشکی و استاد دانشگاه آزاد اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفت: در مورد ابتلا گوشتهای وارداتی گاومیش (بوفالو هندی) به انگل سارکوسیست اطلاعی ندارم و اظهار نظر در این باره برعهده مسئولان سازمان دامپزشکی کشور است.
وی با بیان اینکه سارکوسیست انگلی قابل تشخیص در کشتارگاه است، گفت: بعد از ذبح دام در صورت ابتلا به این انگل وجود آن به وسیله کیستهای سفید رنگی روی لاشه قابل تشخیص است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: سارکوسیست دارای سه گونه است که میتواند در انسان ایجاد آلودگی کند. در دو گونه از آن انسان به عنوان میزبان اصلی و در گونه دیگر انسان به عنوان میزبان واسط است.
این متخصص انگلشناسی دامپزشکی تصریح کرد: گونه homonis از طریق خوردن گوشت گاو آلوده به انسان منتقل میشود که کیستهای آن به صورت دانههای برنج در عضلات محدب گاو قابل مشاهده است.
رنجبر بهاداری گفت: گونههای دیگر سارکوسیست که در حیوانات مختلفی مثل گوسفند، بز و اسب وجود دارد به انسان قابل انتقال نیست.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: سارکوسیستین به سم حاصل از سارکوسیست اطلاق میشود که خوردن آن توسط انسان باعث علائم بروز گوارشی مثل سرگیجه، تهوع، سردرد و اسهال میشود.
وی افزود: بنابراین سارکوسیست به دو لحاظ مورد بررسی قرار میگیرد یکی اینکه انسان به عنوان میزبانی که در سیر تکاملی انگل جای میگیرد و مستقیما باعث آلودگی انسان شود، دوم انسان میزبان انگل محسوب نمیشود، مثل سایر گونههای سارکوسیست و فقط سمی که از کیست ایجاد میشود، باعث عوارض در انسان میشود
این انگلشناس دامپزشکی بیان داشت: بنابراین هیچگاه گوشت گوسفند و بز به لحاظ سارکوسیست بررسی نمیشود، زیرا انسان میزبان آن نیست، اما گوشت گاو سه گونه سارکوسیست دارد که قابل انتقال به انسان است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: حتما گوشت گاو یا گاومیش به لحاظ آلودگی و احتمال آلودگی به انگل سارکوسیست باید مورد بررسی قرار گیرد زیرا امکان و قابلیت انتقال این انگل از گاو یا گاومیش به انسان وجود دارد.
رنجبر بهادری تصریح کرد: با ورود انگل سارکوسیست به بدن انسان، انسان میزبان نهایی میشود و آلودگی موجب پدید آمدن عوارض گوارشی در انسان میشود.
وی افزود: انسان هم به عنوان تکمیل کننده سیر تکاملی انگل با دفع مدفوع باعث آلودگی محیط میشود.
چه عجبی یک بار هم که شده با یکی از متخصصان انگل شناسی دامپزشکی مصاحبه کردید. امیدوارم مسوولین و مردم, این رشته رو و نقش مهم اون رو در بهداشت رو از یاد نبرند.
جناب آقای دکتر شاهرخ رنجبر بهادری
لطفا مقاله زیر مزور کنید
اساتید محترم مواد غذایی کجا هستن؟
همونطور که در ذیل به انواع سارکوسیست اشاره کردم , سارکوسیست گاومیش بیماری مشترک نیست. اگر کسی مستنداتی دارد ارائه دهد.
كشتار شده در كشتارگاه شهر شهركرد مورد بررسي قرار گرفت و نتايج
نشان داد كه اگر چه هيچيك از لاشه ها به ماكروكيست اين تك ياخته
آلوده نميب اشند، ولي ۹۱ ٪ از لاشه ها به زوئيت اين انگل آلودها ند ، اين
نتايج با نتايج بدست آمده توسط ساير محققين
مطابقت مين مايد، رزمي و رهبري در مطالعها ي
كه بر روي نشخواركنندگان استان هاي تهران و
۷۳ / گلستان انجام شد عنوان نمودند كه ۷۹
۴۰ گاوميش ها به اين / در صد از گاوها و ۹
انگل آلوده ميب اشند( ۴). احمدي طي مطالعه
مشابه در گاوهاي كشتار شده در شهرستان
اصفهان آلودگي به ميكروكيست ساركوسيست
را در گاو ۹۴ ٪ گزارش كرد ( ۱ )، در مطالعه
ديگري كه در استراليا به روش سرمي صورت
گرفت ۹۰ ٪ گاوها آلودگي با اين تك ياخته را
نشان دادند( ۱۵ ). همچنين در سال ۱۹۹۱ در
موگاديشو مطالعها ي به روش هضم تريپسين بر
روي گوشت گاو انجام شد و نتايج اين مطالعه
نشان داد كه ۸۰ ٪ گاوها به اين انگل آلوده
.( ميب اشن