حکیم مهر - به این اظهارات توجه نمایید:
«محمد میررضوی» دبیر سندیکای صنایع کنسرو در گفتوگو با ایسنا:
"آبلیموهایی که در حال حاضر مصرف می کنیم به جز موارد استثنایی که خودشان در منازل تولید می کنند، 99 درصد تقلبی بوده و آبلیموی طبیعی در بازار بسیار کم است که متاسفانه این وضعیت باعث شده سود سرشاری نصیب متقلبان شود."
«مرتضی خدایی» رئیس شعبه ویژه رسیدگی به جرائم و تخلفات پزشکی و بهداشتی سازمان تعزیرات حکومتی تهران در گفتوگو با عصر ایران:
- مشخص شده است که مقادیر زیادی از آبلیموهایی که در بازار عرضه شده، صرفاً با مواد شیمیایی تهیه شده که برای سلامت انسان بسیار مضر هستند.
- متاسفانه شرکت هایی وجود دارند که محصولات خود را به شکل غیر بهداشتی تولید و عرضه می کنند؛ این شرکت ها اقدام به تولید و عرضه آبلیمو و آبمیوه حتی با آرم «استاندارد» در کشور می کنند.
- زمانی که محصول اینگونه شرکت ها را جهت بررسی به دانشگاه های علوم پزشکی ارسال کردیم، مشخص شد که محصول تولیدی کاملاً غیر مجاز بوده و به هیچ عنوان قابلیت مصرف انسانی را ندارد.
- بعد از مراجعه به شرکت «دستچین» در بررسی های انجام گرفته مشخص شد که 550 تن آبلیمو غیر بهداشتی از سوی این کارخانه تولید شده است.
- در تولید این آبلیموها که تحت 4 برند دست چین، دادلی، گل دست و آدلین تولید و عرضه شده بود، عدم استفاده از لیمو و استفاده از مواد شیمیایی کاملاً محرز بوده و این محصولات به دلیل آلاینده های شیمیایی به هیچ عنوان قابلیت مصرف ندارند و لذا دستور جمع آوری این محصولات از بازار به دانشگاه علوم پزشکی داده شد.
- برای معدوم کردن آبلیموهای کشف شده در این کارخانه نیز با مشکل مواجه هستیم؛ مطابق نامه ای که از سازمان حفاظت محیط زیست دریافت کرده ایم حتی معدوم کردن این محصولات نیز با آثار زیست محیطی شدید روبه روست و جالب است وقتی مضرات اینگونه محصولات حتی برای خاک نیز قابل تحمل نیستند به راحتی تولید و به مصرف انسانی می رسند!
- ناظران بهداشتی کارخانجات تولید محصولات غذایی، به هیچ عنوان رابطه استخدامی با دولت نداشته و از سوی کارفرما که همان صاحب کارخانه است استخدام و حقوق دریافت می کنند و لذا این موضوع یکی از ضعف هایی است که باعث می شود روند ارسال گزارش ها برخی از این ناظران شفاف نبوده و حتی در قبال تخلفاتی که در واحدهای تحت نظارت خود انجام می شود سکوت کنند.
__________________________________________________________________________________
حکیم مهر - آنچه که در بسیاری از کارخانجات تولیدکننده آبلیمو در کشور رخ می دهد را حقیقتاً می توان فاجعه نامید. این کارخانجات برای سود بیشتر با ترکیب کردن مواد شیمیایی، مایعی مصنوعی با رنگ، بو و طعم آبلیمو تولید می کنند که با توجه به استانداردهای موجود سازمان ملی استاندارد، حتی قادر به دریافت مهر استاندارد هم می باشند و با مجوز وزارت بهداشت به بازار عرضه می شوند.
آنچه که در این میان جای سوال دارد، سیاست یک بام و دو هوای وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در قبال چنین تخلفات گسترده ایست که سلامت مردم را مورد هجمه قرار داده است.
در طی یکی - دو سال اخیر شاهد جنجال های وزارت بهداشت درخصوص موضوعاتی مثل استفاده از روغن پالم در صنایع لبنی، وجود هورمون در گوشت مرغ، استفاده از خمیر مرغ در فرآورده های گوشتی و وجود فلزات سنگین در گوشت مرغ بودیم که بسیاری از آنها نیز بی اساس بوده است.
آنچه که نیت واقعی این دوستان را در رسانه ای کردن موضوعات مرتبط با فرآورده های خام دامی زیر سوال می برد، سکوت معنی دار آقایان در قبال سایر تخلفات و تقلبات در حوزه سلامت مواد غذایی است که گستردگی و اهمیت بسیار بیشتری داشته، ولی به آسانی نادیده گرفته می شوند!
بهر حال با توجه به بیش از 90 درصد نظارت بر فرآورده های از مزرعه تا سفره، لازم است مابقی هم به سازمان دامپزشکی منتقل شود. لازم است همه منافع شخصی خود را کنار بگذاریم و به آینده دامپزشکی و خیل فارغ التحصيلان فکر نماییم.