گوشتی که در شرایط مناسب حتی در کنار سایر افزودنیها همچون پیاز و در فریزر نگهداری شود، به هیچ عنوان به اصطلاح عوام مردم کرم نمیگذارد.
نایبرئیس کمیته تخصصی بهداشت مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی کشور امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزازی ایران (ایانا) در پاسخ به شایعهای که در برخی شبکههای اجتماعی درباره گوشتهای پختهشده و نگهداریشده در فریزر و احتمال کرم گذاشتن آنها مطرح میشود، گفت: بهطور معمول گوشتی که در فضای باز نگهداری شود، احتمال خراب شدنش میرود و موضوع کرم گذاشتن که در بین مردم مصطلح شده، آن چیزی نیست که تصور میشود.
«دکتر آراسب دباغمقدم» افزود: اگر گوشت خام در شرایط نامناسب نگهداری شود، برخی مگسها روی آن تخمگذاری کرده و لارو این تخمها در شرایط مناسب به شکل لارو از گوشت خارج میشود که مردم به آن کرم گوشت میگویند.
وی خاطرنشان کرد: لارو مگسها در واقع از گوشت تغذیه میکنند و آلودگیهایی را برای آنها بهوجود میآورد.
دباغمقدم ادامه داد: گوشتی که در فریزر و در شرایط خنکی نگهداری میشود، به هیچ عنوان حتی اگر در کنار پیاز و سایر مواد غذایی باشد، آلوده به کرمهای فوق نمیشود. بنابراین چنین فرضیهای از اساس اشتباه است.
وی تصریح کرد: نگهداری گوشت در شرایط نامناسب احتمال کپکزدگی را میدهد، اما مشکلات اینچنینی را بهوجود نمیآورد.
دباغمقدم یادآور شد: گوشت معمول خورشتی هیچ دلیلی ندارد که کرم بگذارد، بنابراین مردم میتوانند بدون مشکل آن را مصرف کنند. تنها در پارهای از موارد که گوشت پختهشده در فریزر نگهداری شود، ممکن است بهدلیل آزاد شدن برخی آنزیمها گوشت طعم تلخی به خود بگیرد.
روند فساد در گوشت چرخکرده بسیار بالا است
نایبرئیس کمیته تخصصی بهداشت مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی کشور درباره گوشت چرخکرده نیز تأکید کرد: بهدلیل اینکه بافتهای گوشت موقع چرخ کردن خرد میشود، بافتهای آن از بین میرود و با آزاد شدن آنزیمهای داخل سلولی، روند فساد جلو میافتد. بنابراین باید سعی کنیم حتیالامکان از گوشتهای چرخشده آماده که در مغازهها به فروش میرسد، خرید نکنیم.
وی اظهار داشت: بهتر است در قصابیها چرخ گوشت و سایر وسایل آن شسته شده و با نمک ضدعفونی شود تا بدینترتیب آلودگیهای ثانویه ایجاد نشود.
دباغمقدم همچنین گفت: گوشت چرخکرده بسیار فسادپذیر و پرتقلب است. زیرا ممکن است عدهای سودجو آن را با سنگدان و سایر قسمتهای گوشت مخلوط کنند؛ بنابراین لازم است درباره مصرف آن دقت بیشتری داشته باشیم.
وی در پایان افزود: مردم در مصرف گوشت چرخکرده سعی کنند که از مراکز مجاز تهیه کرده و حتیالامکان در زمان خرید اقدام به چرخ کردن گوشت کنند.
گفتنی است، مطلبی در برخی شبکههای اجتماعی منتشر شده با این عنوان که هرگونه گوشت قرمز یا سفیدی که به همراه پیاز در یخچال یا فریزر نگهداری میشود، در کمتر از سه روز تا دو هفته کرمهایی از آن خارج میشود که میتواند آلودگیهایی را بهوجود آورد که این کرمها طبق مطلب فوق از پیاز خارج و به گوشت منتقل میشود و به مردم در قالب این متن گفته شده است که هرگز گوشت پختهشده یا خام را همراه پیاز در فریزر یا یخچال نگهداری نکنند.