رییس جامعه دامپزشکان ضمن تکذیب استفاده از گوشت گربه در تولید فرآوردههای گوشتی گفت: تنها دلیل اینکه مرغهای پایاندوره تخمگذار به صنایع تبدیلی و تکمیلی مانند تولید سوسیس و کالباس میروند، این است که گوشت آنها قدری سفتتر و به اصطلاح دیرپز است و به همین دلیل آن را به صورت مستقیم نمیتوان مصرف کرد
«دکتر پیام محبی» روز دوشنبه در نشست خبری به مناسب روز ملی دامپزشکی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا، درباره مسائل مرتبط با روغن پالم و استفاده از آن در شیر و لبنیات اظهار کرد: در این زمینه وزیر بهداشت اطلاعاتی را در جلسهای محرمانه دریافت کردند و فردای آن روز بدون آنکه به بازار و مصرف لبنیات فکر کنند در مورد آن اظهارنظر و موضعگیری کردند، در صورتی که درباره مصرف پالم در شیر و لبنیات بزرگنمایی شده بود.
وی افزود: 60 تا 70 درصد روغن وارداتی به کشور پالم است که نهایتا از این میزان درصد کمی در حد یک تا دو درصد در لبنیات آن هم نه در شیر بلکه در برخی محصولات پرچرب و فرآوردههایی مانند بستنی مورد استفاده قرار میگرفت.
رییس جامعه دامپزشکان ایران گفت: گاهی اوقات اظهارنظر درباره تولیدات داخلی بر بازار تولیدکنندگان و مصرفکنندگان آثار سوئی به همراه دارد که باید به آن توجه کرد، اما در مورد استفاده از پالم در لبنیات بزرگنمایی شده بود، چراکه اگر مصرف این نوع روغن به سلامت مردم آسیب میزند نباید آن را به کشور وارد کرد این در حالی است که حتی بسیاری از روغنهای سرخکردنی موجود در بازار که با بستهبندیهای کدر عرضه میشود، روغن پالم است و ما با همه مواد غذایی که مصرف میکنیم تقریبا پالم میخوریم.
لبنیات سنتی، شیر آلوده و بیکیفیت است، مصرف نکنید
محبی اظهار کرد: اخیرا در شبکههای اجتماعی جوسازیهایی علیه مصرف لبنیات و شیر پاستوریزه به وجود آمده است که به هیچ وجه درست نیست و مورد تایید دامپزشکان بخش خصوصی و دولتی قرار ندارد و این سبب شد تا مردم به سمت مصرف لبنیات سنتی سوق پیدا کنند، اما باید تاکید کرد که لبنیات سنتی احتمال وجود هر نوع بیماری، آلودگی و ویروسی را در خود دارد و از آنجایی که نظارت مناسبی بر فرآیند خرید، حملونقل و عرضه آن نمیشود بسیار خطرناک است.
وی با بیان اینکه مصرف لبنیات سنتی یکی از عوامل افزایش ابتلای بیماری تب مالت در کشور از حدود 14 هزار نفر در سالهای گذشته به 20 هزار نفر در سال 1393 است، گفت: کارخانههای لبنی مشتری مطمئن برای دریافت و خرید شیرخام هستند، چرا که آنها محصولی را از دامدار خریداری میکنند که دارای بار میکروبی و کیفیت مناسبی باشد، اما لبنیات سنتی دقیقا همان شیر بیکیفیت و با بار میکروبی بالایی است که از سوی کارخانههای لبنی پس زده شده و سپس به مراکز عرضه لبنیات سنتی برای فروش به مردم ارائه شده است و جالبتر اینکه مردم تصور میکنند این شیر و لبنیات عرضه شده از سوی سنتیفروشان شیر ارگانیک و سالم است در حالی که نه تنها این شیر ارگانیک نیست، بلکه هر نوع بیماری ممکن است داشته باشد.
ممنوعیت خمیرمرغ تولید قاچاقی آن را دامن میزند
رییس جامعه دامپزشکان ایران گفت: گرچه ممکن است در تولید خمیرمرغ در کشور نیز عدهای تخلف کنند و با ضایعات گوشت و لاشه مرغ این محصول را تولید کنند اما تولیدکنندگان تحت نظارتی سازمان دامپزشکی و دارای مجوز رسمی خود مرغ پایان دوره تخمگذار یا مادر را خریداری میکنند و ضمن کشتار در سیستم بهداشتی مناسب آن را به خمیرمرغ استانداردی تبدیل میکنند که در همه دنیا نیز تولید و مصرف میشود.
وی افزود: تنها دلیل اینکه مرغهای پایاندوره تخمگذار به صنایع تبدیلی و تکمیلی مانند تولید سوسیس و کالباس میروند، این است که گوشت آنها قدری سفتتر و به اصطلاح دیرپز است و به همین دلیل آن را به صورت مستقیم نمیتوان مصرف کرد، اما اگر مصرف گوشت مرغهای پایان دوره تخمگذار در فرآوردههای گوشتی ممنوع باشد باید پرسید که مرغداران با این مرغهای پایان دوره باید چه کار کنند؟
محبی ادامه داد: در برخی محافل و شبکههای اجتماعی خبرهایی منتشر میشد که از گوشت گربه و غیره سوسیس و کالباس تولید میشود که از اساس این خبر تکذیب میشود، چرا که گوشت گربه یا حیواناتی نظیر آن ظرفیتی ندارد که بتوان آن را برای تولید سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار داد و جمعآوری، کشتار و آماده کردن آن برای تولید خمیرمرغ بسیار هزینهبر و سخت است.
خبر مرتبط:
گوشت استخوانگیری شده به روش مکانیکی - دکتر آراسب دباغمقدم (دارای امتیاز بازآموزی)