دکتر عباسی، مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد: قبل از خرید، ذبح، مصرف گوشت و اندام های داخلی دام قربانی حتما با کارشناسان دامپزشکی مشورت کنید.
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر عباسی، مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور ضمن عرض تسیلت ایام سوگواری سالار شهیدان به هموطنان معزز و فهیم اطلاعیه بهداشتی ماه محرم را خطاب به هیئت امنای مساجد، حسینیه ها، تکایا و دستجات عزاداری سالار شهیدان ابا عبدالله الحسین (ع) بدین شرح صادر کرد:
1- خرید دام از میادین و مکان های عرضه دام تحت پوشش نظارت دامپزشکی
2- ذبح دام در کشتارگاه های تحت نظارت دامپزشکی
3- عدم ذبح دام در مکانها ومعابر عمومی (ذبح دام در مکان ها و معابر عمومی ضمن ناخوشایند بودن در انظار عمومی، باعث انتقال بیماری های مشترک بین دام و انسان می گردد)
4- عدم مصرف بلافاصله گوشت دام پس از ذبح دام؛ لازم است به منظور کاهش برخی از عوامل بیماری زا، لاشه گوشت به مدت حداقل 24 ساعت در دمای 4 درجه سانتیگراد (دمای یخچال) نگهداری شود.
5- در صورت ذبح دام در محلی غیر از کشتارگاه، تاکید می گردد لاشه و اندام های داخلی توسط کارشناسان دامپزشکی مورد بررسی قرار گیرند.
6- تاکید می گردد به منظور عدم انتقال بیماری های مشترک، ذابحان در هنگام ذبح دام ضمن رعایت نکات بهداشتی حتماً از دستکش، ماسک و چکمه مناسب استفاده نمایند.
7- تاکید میگردد از مصرف لاشه ها واندام هایی که رنگ و شکل طبیعی (قرمز روشن) ندارند (رنگ تیره و یا زائده های اضافی) جداً خودداری نموده و حتماً با کارشناسان دامپزشکی مشورت نمایند.
دکتر عباسی تصریح کرد: در راستای بالا بردن سطح بهداشت جامعه، با رعایت ضوابط بهداشتی در خصوص کشتار دام قربانی ما را یاری نموده و غذای سالم و محیط بهداشتی همراه نذر خود به سوگواران امام حسین اهدا فرمایید.
وی افزود: لازم است نهایت دقت و رعایت توصیه های بهداشتی به منظور حفظ بهداشت و رعایت ضوابط بهداشتی (در خرید دام، ذبح دام، محل ذبح دام و ...) به عمل آورند تا بر اثر کشتار دام بیمار و آلوده، سبب انتشار و انتقال بیماری های مشترک بین دام و انسان فراهم نشود.