حکیم مهر - واردات گوشت قرمز و مرغ از 6 کشور برزیل، اروگوئه، استرالیا، مغولستان، قرقیزستان و هند به کشور با رعایت شرایط بهداشتی صورت میگیرد.
دکتر سید محسن دستور در خصوص وضعیت واردات گوشت قرمز و مرغ به کشور گفت: واردات و ترخیص گوشت قرمز و مرغ از مبادی کشورهای مجاز پس ازاخذ مجوزهای لازم از سازمان دامپزشکی کشورصورت می گیرد، به نحوی که در سال گذشته علاوه بر کشور برزیل واردات از کشورهای اروگوئه، مغولستان، استرالیا، قرقیزستان و هند انجام شده است.
وی بیان کرد: واردات گوشت قرمز و مرغ به طور معمول از کشورهایی صورت می گیرد که از لحاظ شرایط بهداشتی مورد بررسی قرار گرفته باشند، ضمن اینکه سلامتی دامها و محصولات تولیدی آنها نیزباید مورد تائید این سازمان قرار گیرد.
رییس سازمان دامپزشکی کشور اظهارداشت: تاکنون بیش از 63 تن گوشت گوساله بدون استخوان تازه، بیش از 89 هزار و 552 تن گوشت گوساله بدون استخوان منجمد و همچنین بیش از 2 هزار و 681 تن گوشت مرغ منجمد از کشور برزیل وارد شده است.
وی تصریح کرد: به منظور واردات گوشت قرمز و مرغ از کشور برزیل تعداد 43 ناظر بهداشتی در کشتارگاههای این کشور مستقر بوده اند و این میزان گوشت از طریق 37 کشتارگاه تامین شده است.
دکتر دستوربا اشاره به واردات گوشت قرمز از کشور اروگوئه از طریق یک کشتارگاه اظهارداشت: همچنین با استقرار سه ناظر بهداشتی دردو کشتارگاه کشوراسترالیا واردات صورت گرفته است.
وی عنوان کرد: میزان واردات گوشت گوسفندی منجمد از کشور مغولستان حدود 200 تن بوده که این میزان از طریق یک کشتارگاه در این کشورتامین شده است.
رییس سازمان دامپزشکی کشور افزود: حدود 84 تن لاشه تازه گوسفندی از کشور قرقیزستان و بیش از 2 هزار و 681 تن گوشت گاومیش بدون استخوان منجمد شده از کشور هند واردات صورت گرفته و این امر با استقرار دو ناظر بهداشتی درقرقیزستان و سه ناظر بهداشتی درهند به انجام رسیده است.
وی اعلام کرد: کلیه اشخاص حقوقی (شرکتها) که موضوع فعالیت آنها در کارت بازرگانی آنها واردات محصولات دامی و یا کلیه کالاهای مجاز است، واجد شرایط برای واردات گوشت قرمز و مرغ هستند.
دکتر دستور تاکید کرد: براساس اصول تحلیل خطر واردات، سازمان دامپزشکی نظارت بهداشتی بر تولید در کشورمبداء را به عنوان روشی برای به حداقل رساندن خطر ورود عوامل ناسازگار با بهداشت دام و انسان به کار گرفته ایم.
وی افزود: به منظورنظارت بر تولید محموله های وارداتی کارشناسان این سازمان به کشور مبداء اعزام می شوند و برکلیه مراحل تولید محموله قبل، حین و بعد از کشتار دامها همچنین بارگیری، حمل و تائید گواهی های بهداشتی محموله نظارت خواهند داشت.
رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به آموزش کارشناسان اعزامی به کشورهای واردکننده گوشت و مرغ به کشور، خاطرنشان کرد: ناظرین اعزامی پس از استقرار در محل مورد نظرباید با هماهنگی کامل با سرپرست ناظرین بهداشتی در کشور مبداء نسبت به انجام وظایف محموله در طول مدت ماموریت خود اقدام کنند.
توضیح حکیم مهر : هم اکنون بر اساس اعلام سازمان دامپزشکی کشور تا اطلاع ثانوی واردات گوشت از کشورهای پاکستان و مغولستان ممنوع است.