
سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد که مصرف گوشتهای فرآوریشده مانند سوسیس و کالباس باعث بروز سرطان میشود.
به گزارش ایسنا، در گزارشی که این سازمان منتشر کرده، آمده است که مصرف 50 گرم گوشت فرآوریشده در روز میتواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا 18 درصد افزایش دهد.
این گزارش در عین حال میافزاید که گوشت قرمز نیز ممکن است سرطانزا باشد اگرچه بر اساس گزارش این نهاد بینالمللی، شواهد کمی در این مورد در دسترس است.
به گزارش بیبیسی، سازمان جهانی بهداشت در عین حال اعلام کرده که گوشت دارای فوایدی است. گوشت قرمز ارزش غذایی دارد و از جمله منبع آهن، روی و ویتامین ب 12 است.
گوشتهای موسوم به فرآوریشده به آن دسته از فرآوردههای گوشتی اطلاق میشود که از طرق مختلف مانند دودی، نمک سود کردن یا افزودن مواد نگهدارنده مدت مصرف آنها افزایش مییابد یا مزه آنها تغییر میکند. این تغییرات و افزودنیها است که خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
گزارش مقامات سازمان جهانی بهداشت پس از تحقیقات انجام شده از سوی آژانس بینالمللی تحقیق در مورد سرطان که وابسته به این نهاد است و بر اساس شواهد علمی در دسترس آنها، تهیه شده است. در عین حال این گزارش به این مفهوم نیست که مثلا خوردن یک ساندویچ بیکن به اندازه استعمال دخانیات مضر است.
سازمان جهانی بهداشت میگوید که نتایج این تحقیق برای کمک به کشورها با هدف ارایه توصیههای صحیح غذایی، صورت گرفته است.
این نتایج بر روی گوشت فراوری شرکت های معتبر مثل مک دونالد انجام گرفته است. چنانچه این مطالعه بر روی سوسیس کالباس ایرانی که یک بخش مهم آن از ماده گندیده ای بنام خمیر مرغ تهیه می گردد، انجام گیرد این آمار بصورت وحشتناک به سمت بیماری زائی آن پیش می رود. و هزاران افسوس که سازمان دامپزشکی در سال هایی که صحبت از بهداشت واحد است، به جای حمایت از سلامت مصرف کنندگان، در راستایجلوگیری از ضرر مرغداران و کارخانه های سوسیس و کالباس گام برداشته و به شدت از صاحبان صنایع حمایت می نماید. در این روزهای طلایی که سازمان دامپزشکی در سایه شعار سلامت واحد می توانست جایگاه دامپزشکان در سیستم بهداشتی کشور را ارتقاء ببخشد، با کمال تأسف شاهد هستیم سود آنی بر بهبود وضعیت حرفه ای دامپزشکی سایه افکنده است و این بسی مایه سرافکندگی برای ما دامپزشکان محروم می باشد!