کد خبر: ۲۴۳۲۵

هفدهم آذر ماه 94 برای نخستین بار «همایش ملی تهدیدات ایمنی و سلامت غذا در دنیای امروز» با محوریت تهدیدات حوزه غذا در حیطه شیمیایی، بیولوژیک (زیستی)، پرتویی و فیزیکی، روش های رصد، پایش، تشخیص سریع و هشدار، شناسایی نقاط ضعف و آسیب پذیری در مقابل تهدیدات متصوره، روشهای پیشگیری و کاهش آسیب پذیری، تهدیدات امنیتی و انتظامی در حوزه غذا توسط دانشگاه علوم پزشکی ایران با همکاری سازمان غذا و دارو و سازمان پدافند غیر عامل کشور، سازمان دامپزشکی، دانشکده علوم انتظامی و سایر مراکز علمی و پژوهشی و اجرایی کشور در مرکز همایش های بین المللی رازی برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، این همایش که با هدف ایجاد گفتمان با حوزه های مرتبط، تبادل اطلاعات علمی و دیدگاه های سازمانی در زمینه مخاطرات تهدیدات ایمنی و سلامت غذا و نهایتاً ارتقا و نوسازی سیستم های نظارت و ارزیابی ایمنی مواد غذایی و استقرار شبکه یکپارچه مدیریت ایمنی غذا تشکیل گردید، فرصتی فراهم آورد تا دست اندرکاران و پژوهشگران عرصه های مختلف این حوزه از علم، آخرین دستاوردهای علمی- پژوهشی و اجرایی خود را با یکدیگر در میان گذاشته و به بحث و تبادل نظر بپردازند.

«دکتر مهدی خلج» رئیس سازمان دامپزشکی کشور یکی از سخنرانان این همایش بود و اظهار داشت: سازمان های دامپزشکی و حفظ نباتات اکثریت مطلق نظارت بر سلامت غذا را بر عهده دارند؛ همچنین معاونت غذا و دارو، مسوولیت نظارت بر سلامت مواد غذایی فرآوری شده را در کشور دارد.

رییس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه افزود: کشورهایی که یک گام از ما جلوتر هستند، اصول هفت گانه بهداشت و سلامت زنجیره مواد غذایی را رعایت کرده و برای واردات محصولات فرآوری شده با منشاء دامی باید زنجیره تولید از سلامت فرآورده خام مصرفی در مزرعه، سلامت دام، ساختار اماکن دامی، حمل و نقل، استحصال و فرآوری بر اساس مستندات مورد ارزیابی قرار داده و در مقاطعی برای کنترل مستندات ممیزی انجام می شود تا مخاطره ای سلامت غذایی آن کشور را مورد تهدید قرار ندهد؛ تا زمانی که صادرات علمی انجام ندهیم این مفاهیم درک نمی شود.

وی اضافه کرد: نکته مهم دیگری که باید مد نظر قرار گیرد، این است که هر یک از این حلقه های زنجیره تولید مواد غذایی، باید بر اساس قانون مسوولیت سلامت در هر یک از مراحل پرورش، تولید و فروش محصولات خود را تقبل نمایند و سازمان های دولتی نظارت عالیه بر حسن انجام فعالیت های تولیدی را داشته باشند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: برای نظارت بر چرخه تولید لازم است قابلیت ردیابی محصول از اولین حلقه زنجیره تولید تا آخرین حلقه زنجیره یعنی مصرف وجود داشته باشد که خوشبختانه سازمان دامپزشکی کشور سامانه رهگیری برخی محصولات دامی را راه اندازی نموده است.

دکتر خلج در خصوص مخاطرات و تهدیدات بیولوژیک اضافه کرد: در پایش انجام شده در سازمان دامپزشکی کشور برای نمونه فقط در پرورش ماهی قزل آلا 39 مخاطره شیمیایی، که شامل سموم، فلزات سنگین، مواد شیمیایی و غیره جستجو شد که این نشان دهنده فراوانی مخاطرات در حوزه سلامت غذا می باشد.

 

 

نظر شما
ادامه