به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی هرمزگان، معاون امور بهبود تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشتارگاه دام شهر بندرعباس در زمینی به مساحت 2 هکتار و با اعتباری بالغ بر 6 میلیارد تومان به بهره برداری رسید.
دکتر رکنی افزود: ظرفیت کشتارگاه 500 راس دام سبک و 100 راس سنگین در شیفت کاری می باشد.
وی تصریح کرد: این کشتارگاه مجهز به 2 خط اتوماتیک کشتار، یک واحد سردخانه و فضای پیش سرد (محل نگهداری گوشت به مدت 24ساعت) می باشد.
رکنی اضافه کرد: با بهره برداری از این طرح، برای 50 نفر بطور مستقیم شغل ایجاد شده است.
وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه وزرات جهاد کشاورزی تامین امنیت غذایی را در دستور کار قرار داده است، اظهارداشت: در بخش دام 440 طرح با اعتباری هزینه شده 340 میلیارد تومان افتتاح خواهد شد.
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: در ابتدای انقلاب اسلامی تولیدات بخش کشاورزی 24 میلیون تن بوده است و اکنون این تولیدات به 112 میلیون تن رسیده است.
رکنی ادامه داد: در اوایل انقلاب تولید گوشت قرمز 420 تن با میانگین مصرف سرانه 11 کیلوگرم بود اما اکنون این میزان به 800 تن با میانگین سرانه 11.5 کیلوگرم رسیده است.
وی با اشاره به اینکه 10 درصد گوشت مورد نیاز کشور از خارج وارد می شود، اظهار داشت: سال گذشته قریب به یک میلیون و 100 هزار راس دام زنده به کشورهای عربی صادر کردیم و همچنین 650 تن صادرات مواد لبنی به کشورهای مختلف داشته ایم.
رکنی افزود: ایران با تولید 930 هزار تن تخم مرغ، جزء هفتمین کشور تولید کننده تخم مرغ در جهان می باشد و سال گذشته 150 هزار تن تخم مرغ به کشورهای مختلف صادر شد.
در ادامه این مراسم، استاندار هرمزگان ضمن تشریح توانمندی های بخش کشاورزی استان، گفت : باید با برنامه ریزی مناسب هرمزگان به عنوان مرکز صادرات بخش کشاورزی در کشور معرفی کنیم.
«جاسم جادری» افزود: یکی از مهمترین طرح هایی که باید در استان راه اندازی شود پایانه صادرات محصولات کشاورزی می باشد.
در این مراسم رئیس سازمان جهاد کشاورزی گفت: با توجه به رایزنی های که در کشورهای خلیج فارس انجام شده است زمینه صادرات محصولات کشاورزی هرمزگان فراهم شده است.
حیدری پوری افزود: تولیدات دام و طیور و زراعت هرمزگان با بهترین کیفیت تولید و به بازارهای هدف عرضه می شود.
وی گفت: هدف از راه اندازی کشتارگاه صنعتی و بهداشتی بندرعباس، تامین گوشت مورد نیاز استان می باشد.
«دکتر جانباز» مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان پس از راه اندازی رسمی کشتارگاه گفت: از تمامی مسئولین کشوری، استان و شهرستان که با دیدگاه سلامت محور و خدمت به هم استانی های عزیز و ایجاد امنیت غذایی بیش از پیش با پیگیری و حمایت های لازم در زمینه راه اندازی کشتارگاه دام صنعتی هرمز دام بندر عباس مساعدت نمودند، تقدیر و تشکر نمود.
دکتر جانباز ضمن ابراز خرسندی و تبریک به سرمایه گذاران کشتارگاه به نگهداری مناسب با رعایت اصول بهداشتی اشاره و خواستار اجرای موارد بهداشتی توسط مسئولین کشتارگاه گردید.
وی بیان نمود: با توجه به اینکه بیش از 80 درصد کشتار استان در کشتارگاه دام بندرعباس انجام می گردد، بهره برداری از کشتارگاه صنعتی دام بندرعباس یکی از ضروریات می باشد.