شاید میزان تولید شیرخام در کشور قابل توجه بوده و حتی مازاد بر نیاز باشد، اما این شیر از فاکتورهای لازم برای تولید برخی محصولات فرعی مانند کره برخوردار نیست.
بزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، نایبرئیس انجمن صنایع فرآوردههای لبنی امروز با اعلام این خبر به خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) گفت: چربی موجود در شیرخام تولیدشده در دامداریهای ایران در مقایسه با کشورهای پیشرفته بسیار اندک و حدود 3.2 درصد است. در حالی که کمترین میزان چربی شیر در کشورهای اروپایی دستکم به 3.7 درصد میرسد.
«محمد فربد» با اشاره به اینکه چربی موجود در شیرخام کشور تنها میتواند پاسخگوی تولید محصولات فرعی باشد، افزود: بنابراین چربی مازاد برای محصولات خالصی مانند کره باقی نمیماند؛ از طرفی هم فرهنگ غذایی مردم بیشتر به سمت مصرف محصولات لبنی پرچرب گرایش دارد و کارخانههای لبنی نیز مجبورند به خواست مشتری احترام بگذارند.
وی معتقد است: اگرچه بخش اعظم کره مورد نیاز کشور از خارج وارد میشود، اما این موضوع جای نگرانی ندارد؛ زیرا محصول مذکور جزو کالاهای اساسی نبوده و مصرف سرانه آن نیز حدود نیم گرم در هر سال است.
فربد خاطرنشان کرد: اما در صورتی که قصد خوداتکایی در این زمینه را داشته باشیم، علاوه بر بحث فرهنگسازی در راستای کاهش تمایل مردم به مصرف محصولات پرچرب، باید شیرخام تولیدی حداقل به 12 میلیون تن برسد. گذشته از اینها چربی شیر نیز دست کم باید 3.7 درصد باشد. تنها در این صورت میتوان به کاهش وابستگی و خودکفایی در تولید کره امیدوار بود.