کد خبر: ۲۹۱۰۳
تعداد نظرات: ۳ نظر
 

جوجه فلامینگویی که سال 67 در پارک ملی دریاچه ارومیه سرشماری و حلقه گذاری شده بود، بعد از 28 سال به زادگاه خود بازگشت ولی استقبال نامناسب شکارچیان این پرنده را تا سرحد مرگ برد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: ماموران این اداره در حال گشت و کنترل مناطق مختلف پارک ملی دریاچه ارومیه در منطقه سولدوز بودند که با یک فلامینگوی زخمی مواجه شدند.

«امید یوسفی» اظهار کرد: این فلامنیگو توسط شکارچیان از ناحیه پا بشدت زخمی شده بود.

وی گفت: حلقه موجود در پای این پرنده بیانگر تولد آن در پارک ملی دریاچه ارومیه در سال 67، سال پرآبی دریاچه و رونق حضور فلامینگوها در آن بود.

یوسفی اظهار کرد: این پرنده هم اکنون در کلینیک دامپزشکی است و تا بهبود کامل از آن تیمار می شود.

رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: برای حفاظت از پرندگان و زیستگاه های آنها و جلوگیری از شکار غیرمجاز تعداد گشت ها، کنترل و نظارت های محیط بانان و پاسگاه ها افزایش یافته است تا محیطی امن برای جوجه آوری این پرندگان فراهم شود.

در سال های قبل از بروز بحران کم آبی در دریاچه ارومیه، این زیستگاه مکانی امن برای حضور فلامینگوها و تخم گذاری انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی محسوب می شد.

پیش از بروز بحران خشکی دریاچه ارومیه، سالانه 100 تا 200 هزار قطعه فلامینگو در پارک ملی دریاچه ارومیه و تالاب های اقماری آن برای زمستان گذرانی و حتی در بهار برای جوجه آوری فرود می آمدند.

فلامینگوها در پاییز از عرض های شمالی از جمله سیبری به عرض های جنوبی مهاجرت کرده و در مناطق مساعد به زندگی و زمستان گذرانی می پردازند که آذربایجان غربی و تالاب های آن که در کریدور مهاجرتی پرندگان واقع شده، بهترین مکان زمستان گذرانی این پرندگان است.

با توجه به کاهش روزهای یخبندان در سال 93، تعداد فلامینگو و پرندگان اردک سان در این استان افزایش یافت.
همچنین با توجه به مساعد بودن هوا، از پارسال فلامینگوهای مهاجر که در استان حضور می یابند، اقدام به آشیانه سازی و حتی جوجه آوری نیز می کنند.

فلامینگو پرنده ای با پاهای دراز و منقاری منحنی و گردنی بلند و خمیده، آبچر با بدنی بسیار کشیده و پر و بال به رنگ های سفید و صورتی است.

فلامینگوها به آرامی راه می روند و سر و منقار خود را در آب کم عمق فرو برده و تغذیه می کنند.

این پرندگان از 90 سانتیمتر تا یک و نیم متر بلندی دارند و بیشتر از حلزون و گیاهان آبی تغذیه و به صورت دسته جمعی و در دسته های چند هزار تایی زندگی و مهاجرت می کنند.

 
 
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۷
0
0
حیف...
مریم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۸
0
0
خدایا همه شکارچیان وشیاطین انسانما را ازبین ببر. که انسانها و همه آفریده های تو در امان باشند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۸
0
0
ایکاش قانونی تبیین گردد که شکارچیان حیوانات همپای قاتلان انسانها قلمداد گردند.
نظر شما
ادامه