در چند سال اخیر سه ویدئو در فضای مجازی منتشرشده که به «کرم سوسیس» معروف شده است. ناشران این ویدئوها که هویتشان مشخص نیست، در حالی از سوسیس 3 شرکت تولیدکننده فرآوردههای گوشتی تصویربرداری کردهاند که موجوداتی شبیه به کرم را داخل محصول نشان میدهد و بدون ارائه هیچ دلیل علمی و مستندی، عملکرد کارخانهها زیر سؤال میرود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از الف، بر اساس تحقیقات یک روزنامهنگار محقق که چهارم اردیبهشتماه در قالب یک ویدئوی آموزشی منتشر شد، چیزی به نام «کرم سوسیس» وجود خارجی ندارد و موجود خزندهای که در آن ویدئوهای عجیب دیده میشود، «لارو مگس» است.
«فرورتیش رضوانیه» که پیشتر نیز چند ویدئو درباره ناگفتههای صنعت سوسیس و کالباس ایران منتشر کرده، با اشاره به آشنا نبودن گروه بزرگی از جامعه با چرخه زندگی حشرات، میگوید: «خیلی از مردم نمیدانند مگس وقتی از تخم بیرون میآید، در ابتدا لارو است و چند روز بعد بال درمیآورد و به یک مگس کامل تبدیل میشود. درنتیجه بیاطلاعی افکار عمومی باعث شد تا موجودی خیالی به اسم «کرم سوسیس» در شبکههای اجتماعی متولد شود و کاربران اینترنت را سردرگم کند.»
در ویدئوی آموزشی که زندگی لارو را به تصویر کشیده، اشاره میشود مگس مادر بهشدت علاقه دارد روی مواد پروتئینی تخمریزی کند. بعد از تنها چند ساعت، این تخمها تبدیل به لاروهایی میشود که ازنظر ظاهری شبیه کرم هستند، اما واقعاً کرم نیستند. لارو از لحظهای که به دنیا میآید اشتهای فوقالعاده زیادی دارد و هر چیزی را که دم دستش باشد، میخورد. برای همین مگس جایی تخمریزی میکند که برای تغذیه لاروهایش آب و پروتئین کافی وجود باشد تا زود به مگس تبدیل شوند.
رضوانیه با تأکید بر اینکه در خط تولید فرآوردههای گوشتی، سوسیس داخل اتاق پخت میرود و در دمای 72 درجه سانتیگراد پاستوریزه میشود، میگوید: «وقتی سوسیس از کارخانه خارج میشود، هیچ لاروی داخل آن نیست. اگر کرمی داخل سوسیس مشاهده میشود، به علت شرایط بد نگهداری در مرحله توزیع و فروش محصول رخداده است.»
در فروشگاهها یا سوپر پروتئینیها، فروشنده فاصله میان دو سوسیس را با قیچی یا چاقو جدا میکند. همان پارگی کوچکی که روی پوشش سوسیس ایجاد میشود، بهترین مکان برای تخمریزی حشراتی مانند مگس است. بهخصوص زمانی که محصول حتی برای چند دقیقه خارج از یخچال نگهداری شود.
در سوسیس مواد مهمی مانند آب، پروتئین و کربوهیدرات برای رشد و تغذیه لاروهای گرسنه به مقدار کافی وجود دارد و مگس مادر هم طبق غریزهاش این موضوع را بهخوبی میداند.
نگهداری فرآوردههای گوشتی بیرون از یخچال، آسیب رساندن به پوشش سوسیس و کالباس و خاموش کردن یخچال فروشگاهها در شب، از عواملی است که خطر ظاهر شدن لاروها داخل محصولات گوشتی را افزایش میدهد.
ویدئوی «آنچه درباره کرم سوسیس نمیدانستید»، تاکنون در کانال تلگرام سازنده آن حدود دو میلیون بار دیدهشده و رضوانیه میگوید گرایش مشتریان فرآوردههای گوشتی به خرید آگاهانه، علت استقبال مخاطبان از ویدئوی آموزشی بوده است. نظری که با روش متداول منع کردن مردم از مصرف فستفود تفاوت دارد.