کد خبر: ۳۰۰۷۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
 

استرس گرمایی در مرغداری ها به دلیل خسارت ناشی از کاهش عملکرد تولید و افزایش تلفات، می تواند مشکل جدی برای پرورش دهندگان طیور قلمداد شود و ضروری است با به کار بستن توصیه های فنی و بهداشتی، این مسئله مدیریت شود.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان شمالی، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی استان تصریح کرد: با توجه به افزایش نسبی دما در بسیاری از مناطق، مرغداران باید با تدابیر خاص، از بالارفتن درجه حرارت در سالن های پرورش طیور جلوگیری کنند تا از بروز تنش حرارتی پیشگیری شود یا این استرس محیطی به حداقل برسد.

«دکتر سید فرزین حسینی» خاطرنشان کرد: استرس حرارتی از مهم ترین تنش های فیزیولوژیکی و محیطی است که سبب برهم خوردن تعادل فاکتورهای حیاتی بدن مرغ و تغییر در عادات و رفتار آن می شود و تاثیر زیادی بر کیفیت و کمیت محصول تولیدی به جا می گذارد.

وی با اشاره به این که دمای مطلوب در سالن های مرغداری با توجه به سن جوجه ها متفاوت است، افزود: در دماهای بالاتر از حد مطلوب قابل تحمل، تنفس جاندار شدیدتر، اشتهای آن کمتر و تشنگی بیشتر می شود که در مرغداری ها با تجمع بیشتر جوجه ها در اطراف آبخوری ها و هواکش ها همراه است. وی ادامه داد: در این شرایط، مصرف غذا و میزان رشد روزانه کاهش می یابد که به نوبه خود می تواند باعث بروز تلفات و ظهور عوارض بیماری های مختلف ازجمله «کانیبالیسم» شود.

وی به مرغداران توصیه کرد: برای غلبه بر این چالش مدیریتی در فصول گرم ضمن کاهش تراکم سالن ها و تشدید تدابیر مدیریتی و بهداشتی، بیش از دیگر ایام سال برای جمع آوری سریع تلفات احتمالی در سالن و بهبود کیفیت تغذیه طیور پرورشی خود اقدام کنند.

وی به دیگر راهکارهای توصیه شده در این زمینه اشاره و تصریح کرد: افزون بر نکات یادشده، مرغداران می توانند با درختکاری در محوطه مرغداری، جلوگیری از تابش مستقیم خورشید و رنگ آمیزی دیوارهای بیرونی سالن با رنگ سفید برای انعکاس نور آفتاب، ایزولاسیون سقف سالن ها با مواد عایق مثل پشم شیشه، استفاده بهینه از مه پاش، کولر آبی یا پوشال مرطوب در مدخل ورودی هوای سالن ها و افزایش نسبی تهویه و سرعت جریان هوا البته تا حدی که باعث افزایش تبخیر در طیور نشود، از بروز خسارات مستقیم و غیر مستقیم استرس حرارتی جلوگیری کنند.

به گفته وی، افزایش میزان مواد معدنی در جیره غذایی جوجه ها، استفاده از دان "پلت"، افزودن ویتامین C، استفاده از یخ در آب آشامیدنی طیور و افزودن ملاس یا دوغ و تحریک اشتها، از دیگر روش های مقابله با تنش گرمایی در مرغداری ها محسوب می شود.

در حال حاضر در خراسان شمالی 90 مزرعه پرورش مرغ گوشتی دایر است. سال گذشته آمار جوجه ریزی در این مرغداری ها از مرز 5 میلیون و 830 هزار قطعه گذشت و افزون بر 12 هزار تن گوشت مرغ هم در 2 کشتارگاه طیور این استان، استحصال و روانه بازارهای مصرف شد.
 
 
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
م م
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۳
0
0
خراسان شمالی مرغداری چندانی نداره و از این لحاظ در تولید تخم مرغ و گوشت سفید نقش چندانی نداره... بهتر توصیه هاش و کاراش رو واسه تب برفکی قرار می داد.
نظر شما
ادامه