حکیم مهر - رئیس سازمان غذا و دارو گفت: تمام تولید کنندگان سوسیس و کالباس از استفاده از خمیر مرغ در محصولاتشان منع شده اند و این سازمان به هیچوجه اجازه ورود خمیر مرغ در تولید محصولات یاد شده را نمی دهد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر رسول دیناروند» تاکید کرد: اگر تولید کنندگان سوسیس و کالباس از این ماده استفاده کنند به عنوان متخلف با آنان برخورد می شود.
دیناروند در عین حال به این نکته هم اشاره کرد که اختلاف درباره استفاده از تولید و بسته بندی خمیر مرغ و استفاده از آن در محصولات پروتئینی، بین سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی همچنان وجود دارد.
وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو همچنان روی حرف خود ایستاده است و از نظر این سازمان هیچ کارگاهی حق ندارد در خط تولیدی خود خط تولید و بسته بندی خمیر مرغ داشته باشد.
معاون غذا و داروی وزیر بهداشت اضافه کرد: اگر هم در جایی خمیر مرغ تولید شود، حق ورود به کارخانههای تولید سوسیس و کالباس را به هیچ عنوان ندارد و اگر در جایی استفاده شود، تخلف است.
وی گفت: تمام کارخانههای تولید سوسیس و کالباس و فرآورده های پروتئینی نسبت به استفاده از خمیر مرغ در محصولاتشان منع شدهاند و سازمان دامپزشکی حتی اگر با تولید خمیر مرغ موافق باشد نمیتواند در موضوع استفاده از آن در کارخانههای سوسیس و کالباس دخالت کند.
دیناروند در پاسخ به پرسش ایرنا درباره اینکه آیا استفاده از خمیر مرغ در سوسیس و کالباسها حذف شده است، گفت: نمیتوانم بگویم حذف شده است و دیگر وجود ندارد اما اگر در جایی از خمیر مرغ در سوسیس و کالباس استفاده شود، کاری غیر قانونی به شمار می آید و هر جا چنین تخلفی شناسایی شود، وزارت بهداشت به شدت با متخلفان آن برخورد می کند.
به گزارش ایرنا، خمیر مرغ مادهای است که گاهی پس از جدا کردن بخش های مناسب و قابل استفاده مرغ و با جمع آوری ضایعات و جدا کردن گوشت های چسبیده به استخوان یا گاهی با استفاده از ضایعات استخوان با استفاده از یک دستگاه مکانیکی تهیه میشود. خمیر مرغ، علاوه بر اینکه از اجزای مناسب مرغ تهیه نمیشود، امکان آلودگی میکروبی نیز در تهیه آن وجود دارد.
درود بر سازمان غذا و دارو
تفاوت سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی همین جاست.اولی نگران سلامت غذای مردم دومی نگران جیب صاحبان صنایع!!
والا تا جايي كه ميدونم به اين حرارتي كه آقاي دكتر ديناروند ميگن نيست. سازمان غذا و داروي تحت مديريت ايشان به واحدهاي سوسيس و كالباس اجازه مصرف خمير مرغ را داده اند البته تحت عنوان مشروط صرفا براي محصولات صادراتي. پس به گونه اي تا حدي از مواضع عقب نشسته اند و يا اينكه از اوضاع واحدهاي تابعه خود خبر ندارند كه البته به نوعي موافقت مصلحتي و زير سيبيلي و باز گذاشتن راهي براي مصرف خمير مرغ در اين واحدهاست چرا كه نظارت كه دائمي و ٢٤ ساعته نيست و هرزمان بازرسان را ديدن. عنوان ميكنند براي صادراته.
بحث رفتن بالا از نبردبام ترقی ! است ................... در زمان حجتی اول روی بحث خمیر مرغ به شدت مخالف بود و یک معدوم سازی کرد که بعد سازمان محکوم به دادن خسارت شد ...................... و حالا جالب است برعکس آن زمان موافق خمیر مرغ است تا بماند !! ...........................................
به نظر می رسد زمینه برای انتصاب دکتر هدایت حسینی به عنوان رئیس سازمان کاملا آماده شده است
تفاوت سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی در این است که
همچنان در بیشتر کارخانجات از خمیر مرغ برای تهیه سوسیس و کالباس استفاده میشه و هیچ نظارتی هم از طرف سازمان غذا و دارو وجود نداره پس این همه خمیر مرغ تولید شده کجا مصرف میشه
با سلام.آقای دکتر دیناروند لطفا کمی از شدت برخورد با تخلفات کم کنید و .... .خمیر(اسکلت) مرغ به وفور در اکثر کارخانجات فرآوردههای گوشتی مصرف می شود.خمیر بصورت غیر مجاز در داخل کارخانجات فوق و یا در خارج از کارخانجات در شرایط بسیار غیر بهداشتی و ... تولید و در اکثر موارد در ساعات غیر متعارف تبدل به فرآوردههای گوشتی می شود.اصلا نیاز به بررسی کارشناسی ندارد؛ با نگاهی به قیمت این محصولات در بازار ، به مواد اولیه آن باید شک نمود.موید باشید.