مدیرکل دامپزشکی استان همدان در هفته خبرنگار به دفتر "همدانپیام" آمد و از دغدغههای خود در حوزه بهداشت و بیماریهای دامی و خطراتی که برای پرسنل این سازمان ایجاد میشود گفت .
به گزارش حکیم مهر، «دکتر محمودرضا رسولی» در این دیدار گفت: در این سازمان تلاش زیادی برای حفظ حراست از فضای دامی و بهداشت عمومی مردم صورت میگیرد، به طوری که هر سال حدود 9 میلیون نوبت سر واکسیناسیون برای دامهای استان انجام میشود. یعنی برای هر دام 3 یا 4 نوبت واکسن زده میشود .
وی ادامه داد: از طرفی ما در منطقهای زندگی میکنیم که به دلیل ژئوپولتیکی با مشکلاتی مواجه هستیم که از جمله آنها همسایگی با عراق، افغانستان و پاکستان است که فاقد سیستم بهداشتی دارای مانیتورینگ هستند، ما در منطقه ناامن بهداشتی زندگی میکنیم که این کشورها تولیدکننده انواع ویروس و خطرات هستند .
رسولی گفت: تب برفکی و آنفلوآنزا از کردستان عراق وارد ایران میشود اما آنها این موضوع را پنهان میکنند و در نهایت نتیجهاش این میشود که در چنین مواقعی آنها از ورود برخی تولیدات دامی ایران به کشورشان جلوگیری میکنند .
وی افزود: مستنداتی در دست داریم که نشان میدهد منشأ بسیاری از تهدیدات بیولوژیکی از طریق کشورهای همسایه است .
رسولی بیان کرد: برای اینکه از ورود چنین بیماریهایی به کشور جلوگیری شود باید پایگاههای دیدهبانی در کشورهای دیگر مستقر کنیم تا از وجود بیماریها مطلع شوند و بتوانند به موقع از ورود آنها به کشور، جلوگیری کنند.
وی گفت: از طرف دیگر هم بیوتروریسم به اقتصاد ملی و امنیت روانی مردم ضربه زده و بعضی از بخشهای بازار را با تلاطم مواجه کرده است .
رسولی افزود: مبارزه با بیماریها بخشی از کار سازمان دامپزشکی است و با وجود چنین تهدیداتی، مشکلات زیادی هم برای پرسنل به وجود میآید و باید مراقب بود که با این حجم وظیفه و خطرات مشکلی برای آنها به وجود نیاید زیرا پرسنل با خطرات جانی مواجه هستند .
وی گفت: تببرفکی چند ماه پیش، بیشتر از نگرانیهای خود بیماری جو روانی آزاردهنده آن ناراحتکننده بود . هرچند که در این رابطه هزار و200 فقره واکسیناسیون در سطح استان نیز انجام شد ولی جو رسانهای حاکم پرسنل این سازمان را آزار میداد .
رسولی درباره اقدامات انجام شده نیز افزود: سال گذشته 105 هزار بازدید موردی در سطح استان انجام شد که نتیجه آن ضبط 12 هزار تن مواد خام غیربهداشتی بود. وی افزود: راهاندازی «پیش سرد» در کشتارگاههای استان از اقدامات جدید این سازمان است که در حال حاضر پیش سرد ملایر و نهاوند مشغول به کار شدهاند و در صالحآباد نیز هفته دولت افتتاح میشود .
رسولی درباره نحوه کار «پیش سرد» گفت: محصولات گوشتی نباید بلافاصله پس از کشتار دام مصرف شوند بلکه باید 24 ساعت در 2 یا 3 درجه سانتیگراد بالای صفر نگهداری شوند سپس به مصرف برسند. حتی شهروندانی که گوسفند قربانی میکنند هم باید ابتدا گوشت را 24 ساعت در یخچال نگهداری کنند سپس استفاده کنند .
رسولی در پایان سخنانش گفت: شعار مهم سازمان دامپزشکی «حفظ حراست از دام و حفظ بهداشت دامی» است.