نائب رئیس اتاق بازرگانی مازندران با اشاره به اینکه صنعت طیور از ابتدای تشکیل رها شده بود، گفت: مصرف مرغ در ایران کاهش یافته است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «امیر میران آملی» نائب رئیس اتاق بازرگانی مازندران و از فعالان صنعت مرغ استان از دفتر خبرگزاری ایسنا مازندران در ساری بازدید کرد.
بخش نخست گفت وگوی ایسنا با نائب رئیس اتاق بازرگانی مازندران از نظرتان می گذرد.
امیر میران آملی در گفتوگو با ایسنا گفت: صنعت طیور از سال 1357 در ایران شکل گرفت و در آن سال ها به موضوع نیاز و اعطای مجوز به افرادی که توانایی لازم را داشته باشند توجه لازم نشد .
وی با بیان اینکه حدود 40 سال صنعت طیور رها شده بود، افزود: صنعت طیور مازندران عقب ماندگی صنعتی ندارد و توان صادراتی استان بالایی دارد؛ گوشت طیور مازندران در کشور زبانزد و در کشورهای سی.آی.اس شناخته شده است اما عدم ارائه مشوق های صاراتی به مرغداران سبب شده آنها نتوانند موفقیت کامل داشته باشند .
نایب رئیس اتاق بازرگانی مازندران با بیان اینکه مازندران در تولید جوجه یکروزه رتبه نخست را در کشور دارد، تصریح کرد:ظرفیت تولید سالانه مرغ مازندران 4 میلیون تن است و اغلب تولیدکنندگان مرغ در سراسر کشور دانش و فنون این صنعت را از مرغداران موفق مازندران آموختند .
وی افزود: در داخل کشور مرغ با وزن بیش از 2 کیلوگرم مصرف دارد ولی در کشورهای خارجی مصرف مرغ با وزن کمتر از یک کیلو و 200 گرم طرفدار دارد به همین خاطر همه تولیدات استان مناسب صادرات نیست .
میران اظهار کرد: در استان مازندران تقریبا 2 هزار و 300 واحد گوشتی وجود دارد که در هر دوره 9 تا 10 میلیون جوجهریزی دارند و 15 تا 20 هزار تن گوشت مرغ راهی بازار می کند .
وی با اشاره به وجود 400 تا500 واحدهای غیرمجاز تولید طیور در استان، افزود: دولت به دلیل مسئله اشتغال از فعالیت این بخش جلوگیری نکرده و در امور بهداشتی و امور مربوط به پرورش مرغ این واحدهای غیر مجاز نظارت کافی دارد .
نایب رئیس اتاق بازرگانی مازندران با اشاره به وجود خط تولید مرغ از قبیل؛ لاین، مرغ مادر، گوشتی و اجداددر استان گفت:مرغ لاین در اختیار 7 کشور دنیا است و مرغ لاین بابلکنار مازندران تنها مرغ لاین خاورمیانه است که متاسفانه اکنون به علت کمتوجهی به حاشیه رفته و سودآوری ندارد .
وی با اشاره به اینکه بخش تحقیقات مرغ لاین بابلکنار نسبت به تحقیقات مرغ لاین دنیا 15 سال عقب ماندگی دارد، افزود: در مراکز تحقیقاتی مرغ لاین بررسی می شود تا بتوانند جوجه ای را تولید کنند که مدت زمان مناسب و کمتری برای رشد نیاز داشته باشد و این اقدام بر اساس علم ژنتیک انجام می شود .
میران وجود هورمون در گوشت مرغ را به علت عدم صرفه اقتصادی رد کرد و افزود: در زمان تخلیه مرغ ناظران بهداشت دام حضور دارند و اگر مرغ آنتی بیوتیک هم مصرف کرده باشد 48 ساعت مرغ را در قرنطینه نگهداری می کنند و اجازه کشتار نمی دهند .
وی ادامه داد: مرغی که در فروشگاه ها عرضه می شود دارای پروانه بهداشت و مهر دامپزشکی باشد سالم است، برخی از بیماری هایی که درباره مصرف گوشت مرغ در بین مردم شایع است ناشی از عدم اطلاع آنان است و اغلب نیز وقتی قیمت مرغ کمی بالا می رود دست هایی برای کاهش مصرف مردم شایع پراکنی می کنند .
نایب رئیس اتاق بازرگانی مازندران با بیان اینکه در حال حاضر قیمت مرغ با 10 تا 15 درصد سود 7 هزار و 500 تا 8 هزار تومان است، تصریح کرد: تولید مرغ در کشور با مصرف تنظیم شده و در دهه محرم با ذخیره پشتیبانی امور دام مرغ مورد نیاز تامین می شود و نیاز به واردات گوشت مرغ وجود ندارد.
وی با بیان اینکه تا کنون هیچ محموله صادراتی مرغ کشور برگشت نخورده است، افزود: در حال حاضر اکثر بسته های مرغ دارای کد است و می توان تمام مشخصات مرغ را از ابتدای جوجه ریزی تا نوع کامیون حمل آن را در این کد مشاهده کرد .
میران گفت: 90 درصد از نهاده هام طیور وارداتی است و اغلب بر قیمت مرغ تاثیرگذار است اما متاسفانه دولت برای رضایت مردم نسبت به تنظیم بازار مرغ به گونهای عمل می کند که سرمایه گذار دچار خسران می شود و افزایش قیمت نهادها را در نظر نمی گیرد .
وی با اشاره به ایتکه صنعت مرغ رها شده است و هر بخشی از این صنعت به طور جداگانه مدیریت می شود، ادامه داد: باید صنعت طیور در قالب یک زنجیره کامل فعالیت داشته باشد تا هم برای مرغداران و هم مردم اقتصادی تر شود و دولت هم بتواند نبض قیمت را در دست بگیرد .
میران با بیان اینکه در حال حاضر انجمن شرکت های زنجیرهای تولید گوشت مرغ در کشور شکل گرفت، اظهار کرد: در مازندران6 شرکت شکل گرفت و در کل کشور 34 شرکت معرفی شدند که 16 شرکت توانستند مجوز اخذ کنند، اگر دولت بتواند همین تعداد شرکت هایی که کل فعالیت های پرورش مرغ را در اختیار دارند حمایت کند این تعداد شرکت ها می توانند دیگر مرغداری ها را تحت پوشش داشته و این موجب مدیریت بهتر صنعت مرغ کشور خواهد شد .
وی عدم تخلیه به موقع را یکی از عوامل گران شدن قیمت مرغ دانست و ادامه داد: در شرکت های زنجیرهای چون همه امور برنامهریزی شده و سن کشتار مرغ مشخص است مرغ بیشتر از موعد نگهداری نمیشود .
میران با بیان اینکه، از آنجایی که با افزایش سن مرغ بیماری های بیشتری مرغ را درگیر می کند، گفت: مرغ هر چه در سنین پایین تر کشتار شود سالم تر است .
وی افزود: سرانه مصرف مرغ کشور24 کیلو است که اکنون به زیر 20 کیلوگرم رسیده در حالی که طبق برنامه ششم می بایست مصرف سرانه مرغ به 27 کیلو افزایش یابد .
این فعال طیور مازندران با بیان اینکه امروز به مرغ به عنوان یک غذای معمولی نگاه می شود و برخی مردم از سر ناچاری و اینکه توان خرید دیگر محصولات را ندارند مرغ می خرند، یادآور شد: صنعت مرغ نیازمند تغییر نوع نگاه به این تولید است تا اشتیاق بیشتری از سوی مردم نسبت به این محصول صورت گیرد.
به گزارش ایسنا، سیده زینب تقوی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران نیز در این نشست به ظرفیتهای جهاد دانشگاهی در حوزه ارتقای دانش علمی در حوزه تولید مرغ اشاره کرد و افزود: مرکز آموزش کوتاه مدت جهاد دانشگاهی آمادگی دارد برای ارتقای علمی و دانش فنی فعالان حوزه پرورش مرغ با ارایه کلاس های آموزشی در واحد جهاد دانشگاهی کشور را دارد .
وی به چاپ دو اثر در حوزه مرغ گوشتی از انتشارات جهاد دانشگاهی مازندران اشاره کرد و افزود: در زمینه چاپ کتاب اساتید دانشگاه در زمینه پرورش مرغ گوشتی و دیگر حوزه های دانشگاهی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آمادگی لازم را دارد .
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران در پاسخ به اظهار نظر نایب رئیس اتاق بازرگانی مازندران مبنی بر ضرورت اخذ نظرات مردم در حوزه گوشت مرغ، تصریح کرد: جهاد دانشگاهی مازندران با داشتن کارشناسان مجرب در حوزه ایسپا(نظرسنجی) آمادگی دارد با نظرسنجی از طیف وسیعی از مردم استان و ارایه این نظرسنجیها در قالب نمودار و به صورت آمار و ارقام علمی بتواند در تصمیم گیری های مدیران در صنعت مرغ اقدامی موثر انجام دهد .