حکیم مهر - پانل انکولوژی در کنگره دامپزشکی حیوانات خانگی با موضوع مهم گایدلایننویسی برگزار شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از مرکز مجازی ترویج دامپزشکی (مِتُد)، در این پانل که ریاست آن را دکتر فرهنگ ساسانی، استاد پاتولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران به عهده داشت، دکتر احد محمدنژاد، فلوشیپ سرطان و مدیر مرکز بیولوژی انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی (ره) درباره ضرورت تدوین گایدلاینهای بومی تشخیص سرطان حیوانات خانگی به ارائه سخنرانی پرداخت.
وی با برشمردن دلایل افزایش سرطان در حیوانات خانگی گفت: با همگرایی و تشکیل کارگروه و کمیتهای متشکل از متخصصان بالینی و آزمایشگاهی باید وحدترویهای در تشخیص و درمان سرطانهای حیوانات خانگی ایجاد کرد.
این دامپزشک و متخصص پاتولوژی با اشاره به ضرورت نمونهبرداری درست و ارسال آن به آزمایشگاه آسیبشناسی افزود: گایدلاین تشخیص و درمان باید مانند آنچه در پزشکی انجام میشود مبتنی بر شواهد (Evidence - based) باشد.
رئیس این پانل هم با بیان آنکه هفتهای نیست که نمونه سرطانی در آزمایشگاه دریافت میکند، از جمعآوری مجموعهای ارزشمند از نمونههای تشخیصداده شده که مورد توجه مجامع خارجی هم هست خبر داد و گفت: دامپزشکان و جراحان ما باید بیش از پیش به اهمیت پاتولوژی آگاه باشند و هر ضایعهای هرچند کوچک را مانند پزشکی از دست ندهند و به آن از بُعد پاتولوژی توجه نمایند.
وی از دستاندرکاران فضای مجازی به خصوص سایت حکیم مهر و مِتُد خواست به این مسأله و اطلاعرسانی پیرامون آن بیشتر اهمیت دهند.
مدیرمسئول مرکز مجازی ترویج دامپزشکی (مِتُد) نیز در این پانل گفت: با توجه به تجربه کاری که روی سرطانهای انسان انجام دادهام، حس میکنم در زمینه تدوین گایدلاین و تشخیص سرطان در حیوانات خانگی حداقل از پزشکی ده سال عقبتر هستیم و باید سرعت کار را افزایش دهیم.
دکتر محمد لطفیزاده افزود: از دستاندرکاران این کنگره باید تشکر کنیم که این پانل را تشکیل دادند و امیدواریم در آینده نزدیک چنین پانلهایی با جمعیت انبوهی از متخصصان بالینی و جراحان در کنار پاتولوژیستها برگزار شود.
وی با بیان اینکه همه توان خود را برای اطلاع رسانی و پیشبرد این بخش صرف خواهد نمود گفت: ما تشخیص و درمان حیوانات خانگی را ویترین حرفه دامپزشکی میدانیم و باید روی معرفی این بخش به عموم جامعه به خوبی کار کرد.
لطفی زاده همچنین با انتقاد از نحوه آموزش دامپزشکان اظهار کرد: متأسفانه روند بازنگری دروس و آموزش دامپزشکی به رغم تبلیغات پیرامون آن کافی و کارآمد نیست و به همین دلیل دانشجو به صورت جزیرهای، سرطانها را آموزش میبیند اما وقتی به بازار کار وارد میشود، دست وی به لحاظ علمی و مهارت در این زمینه پر نیست.
وی همچنین گفت: تدوین گایدلاین از مطبهای زیرپلهای درنمیآید و باید ضمن توجه به ثبت صحیح سرطان در روند تأسیس مطبها به شأن حرفه دامپزشکی و بهرهبرداری از اقدامات بالینی توجه کرد.
لطفیزاده در پایان بر پیشنهاد چند ساله خود هم تأکید کرد و افزود: اگر میخواهیم در گایدلاین نویسی و بومی کردن آن موفق باشیم چارهای جز متوقف کردن افزایش قارچگونه دانشکدههای دامپزشکی و تبدیل حداقل نیمی از دانشکدههای موجود به پژوهشکده و ثبت صحیح سرطان و پژوهش کاربردی پیرامون آن نداریم.
روی این سوال تفکر بفرمایید
ریشه مساله ما همینجاست