
حکیم مهر - در شرایطی که طی سال های اخیر ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در تولید فرآوردههای گوشتی مانند سوسیس و کالباس حاشیه و خبرساز شده بود، رییس سازمان استاندارد ضمن تاکید بر ادامه این ممنوعیت اعلام کرد که اگر این محصول در حد استانداردهای کشورهای پیشرفته و قائل به حقوق مصرفکننده تولید شود، ممکن است در آینده آزاد شود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، خمیر مرغ که در سالهای گذشته به عنوان ماده اولیه تولید انواع فرآوردههای گوشتی مانند سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار میگرفت از ابتدای پارسال با اظهارات وزیر بهداشت ممنوعیت آن در دستور کار دو سازمان نظارتی استاندارد و غذا و دارو قرار گرفت و در ادامه ممنوعیت استفاده از آن نیز در تولید این فرآورده های گوشتی اعلام شد که البته با حواشی و اختلاف نظرهایی بین سازمان دامپزشکی وزارت جهاد کشاورزی و این دو سازمان نظارتی مذکور همراه بود.
اما این بار به نظر میرسد رییس سازمان استاندارد شرطی برای آزادسازی خمیر مرغ از حصارهای بهداشتی و استانداردهای سختگیرانه اعلام کرده است، چرا که «نیره پیروزبخت» رییس سازمان ملی استاندارد در گفتوگو با ایسنا ضمن تاکید بر ادامه ممنوعیت استفاده از این محصول در تولید سوسیس و کالباس، اعلام کرد که اگر خمیر مرغ در ایران بر اساس استانداردهای کشورهای پیشرفته تولید شود، ممکن است در آینده برای مصرف در صنایع تولید کننده فرآوردههای گوشتی آزاد شود.
وی در این باره تصریح کرد: در زمینه برخی کالاها مانند خمیر مرغ هنوز معتقدیم که می تواند تولید شود، اما همچنان برای استفاده در فرآوردههای گوشتی مانند سوسیس و کالباس ممنوع است و نباید مورد استفاده قرار گیرد، اما اینکه در کدام صنایع می تواند مصرف شود وزارت بهداشت باید تصمیمگیری کند.
پیروز بخت تاکید کرد: اگر خمیرمرغ در کشورهای پیشرفته و قائل به حقوق مصرف کننده استفاده می شود به این دلیل است که آنها از قطعات گوشت مرغ برای تولید خمیر مرغ استفاده می کنند و اگر این مسائل بهداشتی و نکات مورد نظر سازمان استاندارد رعایت شود، شاید زمانی به این سمت و سو حرکت کنیم که خمیر مرغ نیز می تواند در فرآوردههای گوشتی استفاده شود اما با شرایط کنونی که همه مرغ با امعاء و احشاء آن به خمیر مرغ تبدیل میشود، نمیتوان از آن برای خمیر مرغ استفاده کرد، چرا که در شرایط کنونی وضعیت تولید خمیر مرغ همچنان برای ما ناشناخته باقیمانده است.
وی درباره اینکه برخی صنایع معتقدند که به نظر می رسد مسائل مهمی مانند تولید و مصرف خمیر مرغ به دست فراموشی سپرده شده است و در این میان صنایع بلاتکلیف هستند، اظهار کرد: مسائل مهمی مانند خمیر مرغ هیچگاه به دست فراموشی سپرده نشده است و اگر در این زمینه صحبتی مطرح نمی شود، به دلیل این است که دستگاه های ناظر مانند سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی با یکدیگر هماهنگ هستند، تعامل مناسبی بین آن ها در زمینه کالاهای مسئله دار وجود دارد و بسیاری از تصمیمگیری ها در این زمینه به صورت مشترک رخ می دهد.
حال باید دید صنایع تولید کننده خمیر مرغ که بسیاری از آنها نیز در کارخانههای بزرگ تولید کننده فرآوردههای گوشتی مستقر هستند میتوانند شرایط سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو را برای دریافت این مجوز تامین کنند و گفته این مقام مسئول حقوق مصرف کننده را رعایت کنند یا اینکه این ماده غذایی همچنان ممنوع خواهد ماند و خمیر مرغ همچنان بی هدف تولید میشود.
واقعا شرايط بهداشتي توليد خميرمرغ در کارخانه هاي سوسيس کالباس رعايت نميشود ،حتي الان محصول خورده گوشت که در کشتارگاهها توليد ميشود واقعا شرايط بسياربدي دارد وازاين خرده گوشت ها در انواع کباب کوبيده براي پايين نگه داشتن قيمت استفاده ميشود ،بنظرم سازمان دامپزشکي اگر اين موضوع را مرتفع نکند سازمان غذادارو وارد ميشود .
این حرف یعنی تشویق برای استفاده غیر قانونی خمیر مرغ در فرآورده های پروتئینی، مصداق بارز یک بام و دو هوا که هیچ کدام از نهادهای دولتی چه موافق و چه مخالف مسئولیت عواقب بهداشتی آنرا قبول نکنند. مگه میشه محصولی تولید بشه که استفاده از اون ممنوع باشه؟؟؟ یعنی چی واقعا؟؟؟
این حرف یعنی تشویق برای استفاده غیر قانونی خمیر مرغ در فرآورده های پروتئینی، مصداق بارز یک بام و دو هوا که هیچ کدام از نهادهای دولتی چه موافق و چه مخالف مسئولیت عواقب بهداشتی آنرا قبول نکنند. مگه میشه محصولی تولید بشه که استفاده از اون ممنوع باشه؟؟؟ یعنی چی واقعا؟؟؟
دیدگاه وزارت بهداشت و استاندارد در باره خمیر مرغ واقع بینانه تر از سازمان دامپزشکی است .آنهایی که شاهد روند تولید خمیر مرع در مراکز تولیدی پروانه دار و ظاهرا"بهداشتی بوده اند هرگز لب به فراورده هایی که دارای خمیر مرغ باشد نمی زنند .سازمان دامپزشکی متاسفانه با حمایت از مصرف خمیر مرغ در فراورده های گوشتی به اعتبار خود نزد افکار عمومی خدشه ای بزرگ زد .
در اکثر کشتار گالها و کارگاه های قطعه بندی بعد از جدا سازی گوشت سینه برای تولید شنیسل , اسکلت باقیمانه به هم راه ریه ها و گاهی بخشهایی از امعاء و احشاء دیگر به شکل زیر زمینی به خمیر گوشت تبدیل میشود. و سپس در بسته بندی های شکیل جابجا میشوند. و بدون تردید در تولید سوسیس و کالباس مورد مصرف قرار میگیرند. چون استفاده از گوشت مرغ در این فراورده با قیمت آن اصلا همخونی نداره. و تولید کننده سوسیس و کالباس برای سود بیشتر از اسکلت استفاده میکنه که در خمیر مرغ اصلا. قابل تشخیص نیست.
............. رسید